True Friend

Direktlänk till inlägg 27 maj 2015

Bästa Maj

Av Malin Fahlén - 27 maj 2015 20:17


Våren är alltid en så rolig och hektisk tid. Mina hundar var inte anmälda till några tävlingar innan Maj, men i Maj har de haft två tävlingar var i fyra olika grenar, superkul har vi haft!


Risk för världens längsta blogg


Lok inledde med appellspår, jag velade lite och undrade om han verkligen var mogen för start i vår. Han har lite bråttom i spåret och framförallt vinklar kan bli lite hur som, men den sista tidens spår på äng har gått toppen så jag vågade köra honom ändå. dagen till ära ösregnade det och jag blev lite osäker på om vi tidigare spårat i regn?! Väl på plats så drog vi sista start så blev liteväntan vid spåret. Jag behövde inte oroa mig Lok gjorde såklart ett toppenspår och vi var väldigt nöjda såklart. Budföringen gick även den bra och även platsen. Jag gillar inte att träna platsliggning med okända hundar men han har legat fint själv och med kända hundar så momentet kändes tryggt för oss. Det var även tryggt på tävling. PUST! Till lydnaden var jag lite osäker på hur jag skulle värma upp honom, men  körde på och han kändes samlad och fin till start. Han gjorde en jättefin lydnad men glömde bort att sätta sig vid ingångarna på inkall och apport, på hoppet hade han taggat upp rejält så där blev det lite oro och ljud. Men han var riktigt rolig att tävla med, jag måste dock öva mig på att samla ihop honom mellan moment, han kan gå igång en del. Hur som vinst och uppflytt blev det dagen till ära.

 


Näst på tur var Vegas, han tävlade i Nordic style i spår i dagarna två. Emma med Linna hade tvingat mig att anmäla oss. och ibörjan kändes det jättekul men ju närmare tävlingen vi kom desstomer otaggad blev jag, men iväg kom vi och tur var det. Det var superkul!! Alla som var med var så sjyssta och det var jättebra anordnat av Roslagens bhk! Vegas valde dock bakspår båda dagarna men det får jag ta på mig har tränat spår för lite på sistonde och dessutom bråkat endel om hur han gått ut i rutan. Jag var glad bara han hittade ett spår och vi kom iväg. Det mest gkädjande på hela helgen var dock att vi hade alla pinnar med oss hem båda dagarna! Kan knappt tro det!! My good vilken duktig kille! Hela kalaset slutade med Vinst och godkänd samt CACIT! Vore ju en ball titel faktiskt att få.. kanske får bli en tävling i ett annat nordiskt land.

 


Sen var det Lok och en lydnads etta. Jag anmälde mig mest för att syster Lowa var anmäld, har inga riktiga lydnadstankar med Lok men han är en härlig hund i lydnaden, bra tryck och glad. Det svåra är vilken nivå man ska lägga sig på.. Det var en kvällstävling, men jag laddade upp med ett spår och ganska lång lydnadsträning innan vi ens åkte till klubben där vi skulle tävla. Platsen gick bra Lok och syrran låg brevid varandra så kändes tryggt!

Så här i efterhand värmde jag upp honom för lite, han var taggad på saker när vi gick in på plan. Efter alla moment försökte han hoppa upp och sno belöning ur västryggfickan. På uppsättandet efter läggandet skällde han och satte sig fint... eehhh. Sen hetsade han upp sig mer och mer. Men vi höll ändå ihop så pass mycket att vi fick ett första pris och vinst. Var roligt men ska nog inte okynnes tävla med honom sådär innan vi har en fungerande strategi för hets och uppvarvning. Men han är en skitrolig hund, jag diggar honom som sjutton.

 


Sist ut var Vegas och då högre sök, vi har ju tränat ganska mycket sök på sistonde och han har gått jättefint i system och allt. Vi har lagt fokus på raka skick och sedan söka sig framåt x antal lagom meter tills jag ropar och det har funkat. Vi har även jobbat mycket på markeringar speciellt på dolda figgar i låda. Väl på plats i skutskär så fick vi börja med lydnaden, det kändes lite sådär men var bara att köra, jag har tränat alldeles för lite lydnadn på sistonde men vi körde på. Blev lite struligt på uppvärmningen då de när det var vår tur helt plötsligt skulle lägga rapporthundarna för plats med skott. Men det gick ändå ok, han blev lite låg/tveksam på fria följet, men jag stegade ändå på och han gick helt ok. Inkallningen blev först snabb och sedan efter stoppet när det inte kom ett läggande blev han lite tveksam så ingången till mig blev dålig. Framåtsändandet jättefint ut och slog av toppen på båda sträckorna men sedan hade han dålig fart in till mig. Men så nöljd med själva skickandet och brytpunkten. Krypet om vi slitit med, gick ok, han blev lite tveksam och jag med men han kröp. resten gick bra!

söket sedan, och jag missade att åka ut till rutan, men det löste sig som tur var. hehe. Vi drog nr två så hade lite tid att värma upp och förbereda oss. Vegas var pepp och taggad redan. Första skicket blev till vänster och där fick vi träff i första hörnet på en dold figge under pressenning. Han höll markeringen fint och lyssnade även bra när jag kallade in honom och han flög inte på figgen sedan heller utan gjorde en fin transport in till stigen. Men sedan körde han sitt egna race helt. Han hittade på ett nytt system där han sprang ut bra men slog bakåt och sedan sprng på stigen till mig. Jag blev mer och mer irriterad och började skicka om honom, men det gick inte heller bra så vi bara fortsatte med vårt, han med sina konstiga skick och jag stegade på framåt. Han hittade i varjefall två figgar till och fick betyg 9 och 8,5 och domarna tyckte att han hade bra vilja (springvilja alltså heheh) men att det var några sneda skick.. öööhhh ja de får jag ju hålla med om. Så vad hände kan man ju undra?! Vegas hade bra markeringar och bra transporter till stigen, han sprang ut på djupet hela tide så det är jag nöjd med. han drog inte hela rutan heller och valde figgen längst bak först så det är jag oxå nöjd med. Uppletandet gick sedan galant och han fick avsluta dagen med en dubbel tia. Dagen var jättetrevlig då det var en stor tävling i alla bruksgrenar med massor av bekanta så man hade hela tiden någon att prata med. Vegas blev uppflyttad till elitklass med en andra plats. Härligt!

     

Men nu väntar mer träning innan vi ger oss i kast med nya utmaningar. och en härlig sommar väntar på oss med massa sol, bad och hundträning med trevligt folk. Jag längtar!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin Fahlén - 25 december 2015 17:42

Vi hade tydligen inga mål för 2015 konstigt nog. Men vi utvärderar väl året ändå. Lok har tävlar lydnad två ggr. En gång i klass ett och en gång i klass två. Båda gångerna med klassvinst och första pris. Han är en skitkul lydnadshund så lite sugn...

Av Malin Fahlén - 29 september 2015 12:54

Är i full gång och både Lok och Vegas har tävlat! Lok kom äntligen med på ett lägrespår och syrran Linna var oxå med. Lok spårade bra men strulade lite med slutet, gick över det och spårade vidare. Så vi krånglade lite där. Men vände tillbaka och h...

Av Malin Fahlén - 7 september 2015 23:10


han kan nästan allt! Till och med ta cert på sin första elitsökstävling!! Wihoo idag är jag så glad! Jag tycker vi var så duktiga där i skogen. Vegas sprang sitt bästa i skogen och jag skötte mig på stigen. Jag var ganska nervös innan, men så när vi ...

Av Malin Fahlén - 22 februari 2015 20:00

de senaste två sökpassen har gått så bra! Vegas har utvecklas massor, det är jättekul! Nu känns det som att han tänker rakt ut 60 meter och sedan om han inte får träff slår han fram. Nu måste vi bara öka på med fler tomslag och fler station två och l...

Av Malin Fahlén - 28 januari 2015 22:19

Efter beskedet om Loks höfter så stannade den mesta av träningen av. Vi var tvungna att slicka våra sår och vi är nog inte helt med på banan än. Nu för tiden kontrollerar jag alla rörelser han gör, speciellt från vila till aktivitet. Lok verkar dock ...

Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se