True Friend

Alla inlägg den 27 augusti 2013

Av Malin Fahlén - 27 augusti 2013 21:54

Vilken helg! resan ner tog lääängre tid än vi trodde då hela jäkla stan var full av bilköer. Men ner till Mantorp kom vi och till våran lilla stuga som vi hyrt. Vi missade dock våra biljetter till sökstigen. Vilket var synd. Men det fanns gott om andra saker att roa sig med.


Lördagen började tidigt alla var ivriga att gå upp, speciell en liten herre hmmm... Vi åkte till området och började med frukostbuffe. Och sedan gjorde vi upp ett program för dagen. Vi började med att titta på uppletandet för spårhundarna. En fin ruta, inte så "svår" som jag tänk mig utan roligt att man såg hunden bra hela tiden. Många hundar hade fyra saker in, många fick avdrag för tugg. Några fick avdrag för tempo eller tempoväxlingar. Det är intressant att se olika hundar på uppletandet. både hur föraren och hur hunden beter sig. Till vissa förare ville man ju bara skrika men rör dig på stigen, ropa på hunden och till vissa tvärt om, nej ropa inte nu osv osv. Men det är ju för att vi visste vart sakerna var. Jag vet själv hur man blir när man så gärna vill ha in det sista föremålet. Mycket tankar fick jag i varjefall till fortsatt träning.


Mycket shopping blev det också på lördagen. Jamma fick en ny fin spårsele och lina. Hon såg verkligen glad ut när vi prövade lite olika..hahha Tillslut föll valet på en orange sele och lina. Hon kommer vara så snygg i skogen. Även Vegas fick en ny fin lila spårlina.. Linor kan man väl inte ha för många av:) Vegas fick även två nya favvobollar stora fotbollar på snöre. även jammet slog till på några leksaker, ett fyllt kaninskin och en kaninbungee som hon hitills har gillat. Sen shoppades det lite jacka och så till mig. underbart.


På kvällen passade vi på att träna på planerna. Vi fick till fin träning med bra störning av funktionärer på plan. Vegas valde för dagen konceptet attityd före detaljer och han var galen och glad. Lite skall var sådant man fick ta tyckte han. Äsch jag höll med och körde på. Jamma valde konceptet prydligt och stabilt. Hon gör sitt jobb och hon gör det bra. kryp i kedja var hon inte riktigt mogen för. Men vi löste det. Hon gjorde ett jättefint fritt följ trots störning och kommendering. På kvällen la vi roliga spår på en fälttävlingsplats. Vegas fick ett klurigt spår som han löste bra, lite fort och fel men han jobbar så fint hela tiden och vill vill vill lösa alla svårigheter. Jamma spårar lungt och metodisk och löser sina uppgifter längst spårets gång. Hon är fin den där lilla.


Söndagen bjöd på lydnad. jag hade ibland svårt för bedömningarna av framåtsändandet. Vi pratade lite om det vi såg och det visade sig att små misstag kan kosta lika mycket som stora. Lite skumt och jag blev inte klok på vad som primerades och vad som var ajabaja riktigt ja förutom det uppenbara att hunden vänder tillbaka till föraren osv. Såg i varjefall några riktigt snygga. Vi såg även på metallen att attityd, lite kampmorr/skall på metallen gav mer neddrag än dåligt tempo in... Fasiken jag som tränar annaorlunda just nu=) Krypet svårt att få till riktigt bra. Finns alltid att dra för och föraren får ett onaturligt rörelsemönster som verkar störa hundarna, det blir ryckigt och inget flyt. Gaaah finns mycket att pilla med. Men ett tag framöver så kör vi attityd före detaljer. får se vad det bär oss.

Som avslutning på en fin helg såg vi de tre sista skyddsekipagen göra upp om pallplatserna. Det var superjämt i toppen. Jag gillar att det blev två starka, tuffa tjejer på prispallen. Grattis till det!!


Många plus med helgen har det varit. Extra roligt var att få hänga med Liza och hennes vän Angie (jag som inte brukar gilla främlingar men hon kändes snabbt som en i gänget) Alldeles galet mycket shopping har det blivit och mycket hundsnack med glada vänner. Nästa år är vi bra sugna på att var med själva=)

Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Tidigare år

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards