True Friend

Senaste inläggen

Av Malin Fahlén - 17 augusti 2013 20:08


Yes! Vilken bra träning vi har fått till de sista dagarna. Lite omläggning av vissa lydnadsmoment har vi gjort, jag hoppas det ska ge önskat resultat. Där bland annat framåtsändandet ingår.


Vi har även fått till god spårträning. Diagonala upptag med utgångarna neråt i rutan. Svårt i början men han löste det med lite stöd/berömm från mig. Idag gick det betydligt bättre och han tog upp spåret snyggt och följde det nedåt och ut ur rutan alldeles själv. Ett åt vänster och ett åt höger. I vårt spår idag hade någon även hängt upp tre snitslar efter jag gått ut spåret. Mycket bra träning. Vegas tittade av det "nya" spåret till höger men valde bort det och fortsatte på mitt spår. Duktig kille. Alla pinnar in och fint spårarbete.


efteråt blev det lydnad med båda. Jamma fick nöta rutan och tvåans hopp och fjärr. ömsom vin ömsom vatten kan man säga. Men viljan fanns där. Vegas fick nöta metall och hur gör man när man blir inkallad från framåtsändandet...Även transporter till nästa moment. Nöjd!


Vegas hann även med en date med Jo-Jo idag. Hon var sådär impad av honom, men smälte lite på slutet. Så vi får se imorgon om hon kanske smälter av Vegas charm. Spännande tider!!!

ANNONS
Av Malin Fahlén - 12 augusti 2013 19:47

I söndags satte höstens säsong igång om man nu kan kalla augusti för höst.. det är ju fortfarande sommar.


Vi har haft semester i några härliga veckor och alla den där hundträningen som jag planerade blev helt enkelt inte av riktigt....Vi har istället njutit av varma dagar fulla av sol.


Förra helgen var vi med på guldtackan trots utebliven vallning för året. Det var kul men supervarmt. Vegas skötte sig mycket bra men vi hade problem med att få in fåren i fållan. och när vi väl fållade ut hade fåren fått nog och sprang hem. Jag sa fel håll åt vegas och han blev lite förvirrad så vi tappade flocken efter en annars fin runda. Det roligaste med guldtackan är ju att se alla fina aussies som vallar. Härlig helg!!


Så i söndags var det dax för elitspår i Avesta. Jag hade en hejarklack med mig med både Maja och Bella. Vi blev lottade att börja med lydnad och det kändes ok. Vi hann inte värma upp på plan som annars är önskvärt så gjorde vi en helt okej lydnad. Det vi haft problem med hade vi fortfarande problem med. (konstigt nog=) MEN han var glad och pepp. Och jag var oxå glad och pepp. Inledde med ett fint frittfölj med en laddad hund så det blev lite sneda halter och han sprang som en tok i språngmarschen. en bra inkallning där han sprang på fint och gjorde stoppen bra. liiite bättre tempo på sista sträckan önskas och sedan en sne? ingång.. Framåtsändandet började dåligt och blev värre.. han sprang ut snett och slog ej av på tempot förens vid gruppen. Hyffsad fart in till mig på inkallningen men därifrån gick han säkert en meter i från mig i så långsam takt att jag fick smyga fram. Trots det så sprang han ut fint på sträcka två och slog nu av fint innan gruppen. samma dåliga med inkallningen. Efteråt så belönade jag honom rätt häftigt med tillåtna medel. Alltså socialt och klappar. för att han skulle känna att han var en duktig kille. Blev då tillsagt av suraste bruksdomaren att jag belönade alldeles för mycket och måste lugna mig. TÖNT!!!! Resten av momenten flöt på fint. Tyckte både att skallet, han skällde även efter TLs kommando och krypet kändes bättre än på länge. Apporteringarna bra. Dåligt tempo in på metallen dock som vi jobbar på. Tungen bra och hoppet bra. Dock lite sned ingång. stegen var hetsig och blev slarvig. Men som helhet är jag nöjd. Med den lilla lilla träning vi gjort och jag har nu gjort en plan inför hösten som hitills känns bra.


Lång väntan innan det var dax för spåret. Fin ruta med ett omkullfalet träd i mitten. Vegas gick ut lungt till höger i rutan. Tog upp vad jag trodde var spåret och slog in mot vänster. Letade sig upp i vänstra hörnet men slog sedan tillbaka in i rutan, för att ta upp spåret igen åt vänster och ut i vänstra hörnet. Tl kommenderade tillbaka till rutan. jag gick ner till påsläpps punkten igen och skickade ut, vegas var tveksam och stannade flera ggr och tittade på mig som typ vad menar du? Tillbaka  till vänster hörnet och där gick tiden ut. Tydligen så gick spåret diagonalt uppifrån vänster hörnet ner till högra kanten. Så han var på bakspåret där uppe i vänster hörnet och snurrade. Vi har nog aldrig gjort sådana diagonala påsläpp så det var inte konstigt att vi inte löste det. Vi gick spåret sedan och det var lite vingligt i början innan vi kom igång. Men sedan gick det ok. Kändes som att Vegas blev väldigt trött dock ochutan gps kändes det som att vi var borta lääänge. Alltid tråkigt när man ej kommer ur rutan men nu vet jag vad vi behöver träna på i varjefall. 11 av 22 hade brytit på spåret på något sätt så vi var inte direkt ensamma om problem.


Nu väntar en höst full av både fysträning och bruksträning. Vi har tappat under sommaren så vi måste börja bygga upp igen. Spännande med en ny säsong och just nu är jag riktigt glad att vi inte klarade att kvala in till årets SM. Herregud vi har massor kvar att träna på. En plan är i varjefall gjord.

ANNONS
Av Malin Fahlén - 27 juni 2013 22:23


Till skillnad mot förra året var vi detta år REDO! Vi var berädda och anmälda till de första tävlingarna på året. (inom en körbar radie) Vi hade även tur som en tok med lottningen. Kom med på tre spår i slutet av april/början på maj. Alla tre blev inställda.... OTUR!! Men som tur var fortsatte lottningsflytet att hålla i sig och vi kom med på ett gäng tävlingar till. Nämligen bestämt 5 tävlingar.

Maj blev en galen tävlingsmånad där vi tävlade varje helg och en helg både lördag och söndag.


Västerås var först ut 4/5: Bra peppig lydnad där vi plockade mängder av poäng. Skön känsla, dessutom först på dagen med minimal uppvärming och förberedelse på plan. Jag vill ju gärna göra lite ritualer innan. Men funkade bra ändå. Struligt påsläpp, men alla pinnar in. Tre saker i uppletandet men tugget hade vi fått ordning på. Vinst och cert på 590 poäng. Svensk brukschampion

 


Norrköping 11/5: Delad tävling. spår och upplet på lördag. Återigen struligt påsläpp som är mitt fel. En pinne bort på spåret. Izabelle och jag bodde i en mysig mini stuga. Jag var galet nervös hela helgen... Uppletet som var så snyggt fyra föremål på en minimal tid. Inget tugg belönades med dubbel tia. Lydnad på söndag. Missförstånd på inkallningen och resten blev lite si sådär. Jag jobbade på bra och peppade och gick vidare förberedde för nästa moment osv. Vinst och cert 570,25


 

Skutskär 18/5: Hit var vi reserver och blev inringda på torsdagen. Vi har ett landställe i skutskär och jag gillar spårmarkerna mycket. Många ekipage. Började med lydnad där vi hade strul med framåtsändandet och hur jag höll huvudet från en domare. Annars flöt det på bra. Uppletande på äng, tre saker jobbade bra. Jag fick slut på ställen att skicka på så lite ostrukturerat på slutet. Inget tugg. Spår sist på dagen, bakspår och vingligt när jag vände honom. Alla pinnar in och ett kort spår. En trjedje plats och certpoäng på 568,25


Botkyrka 19/5: Drog start nummer ett som jag gillar. Gick till rutan, som såg jättefin ut. Släppte på Vegas med min nya inövade ritual, inget mer påsläppsstrul. Drog snabbt iväg, fortsatte förbi bakkanten i rutan. Fick tillbaka till rutan. Skickade från sidan in i rutan i bakkant igen, inget spår. En minut kvar, tappade bort vart i rutan jag var. Tiden gick ut.. Gick tillbaka mot framkanten Vegas tar upp spåret. Men hans klantiga matte som inte gick tillbaka eller skickade honom in i rutan gjorde att tävlingen här tog slut. Vi gick sedan spåret som var roligt med alla pinnar in. Världens kortaste spårtävling 3 minuter...


Östhammar 25/5: Bytte fokus lite och det var Jammas tur att debutera i brukset. Trodde jag anmält mig till österåker och tänkte lagom långt. Veckan innan upplös en klubbkompis mig om att det var ÖSTHAMMAR jag var anmäld till. Fler mil och tidig uppstigning. Vi var bara 4 ekipage och fick dirket åka och spåra. Det gick bra och Jamma levererade ett fint spårarbete. Budföringen som gick bra, lite slamsiga avslut men inget som domaren drog för. Bra lydnad för att vara oss. Det hela var över på mindre än 2 timmar. Vi åkte hem med en uppflytt och klassvinst. På min födelsedag och allt=)

 


Fagersta 6/6: De tog hela 30 ekipage till denna tävling och jag anmälde mig bara därför... blev reserv först men fick sedan komma med. Maja följde med som stöd. Började med spåret, där han gick ut i perfekt tempo nosade en gång åt höger och valde sedan bestämt vänster. Jag höll andan när vi klev ur rutan... Perfekt upptag! Bra spårarbete från Vegas oxå där han plockade upp första pinnen även fast den kom nära starten. SEdan rullade det på alla pinnar in och mitt första elitspår som jag uppmätt till 1,5 km=) Varm dag, dax för lydnad som var bra men kunde önskat mer fart. Bra upplet med god fart där jag tabbade mig och ej rörde mig på stigen. 3 saker in, liiite tugg dessvärre men jag hetsade på honom lite i ingångarna. Klart missnöjd med mig själv men nöjd över Vegas som kämpade på hela dagen. Vinst och cert på 595,75 poäng.

 

Sen var det slut för våren. var anmält till två spår till men blev bortlottad. SM-kvalperioden gick ut den 25/6. Vi anmälde men kommer nog inte med låg som nr 41 på listan och de tar 30 ekipage. Men jag anmälde ändå för säkerhetsskull. Rolig vår som slutade med tre cert, tre klassvinster och en tävling med certpoäng och en tredjeplats. Med Jamma blev det en klassvinst och en uppflytt till lägre.

 


På sistonde har vi vilat från träning och bara gjort fysiska saker så som simmat, cyklat promenerat. Var på en privatlektion med Frida Wallen nu i midsommar. Vi tog upp de tre största problemen. Kryp, metall och fart in till mig i framåtsändandet. Fick bra tips på allt och har nu kört ett pass, känns bra. Så nu ska vi ta tag i våra svagheter och peppa för höstens tävlingar och nästa års SM. Vi ska vara redo!! Så REDO!! Bäst Vegas och jag! Semester snart och det innebär mycket träning, har en heel lång lista på saker att slipa på.

 

DEN BÄSTA!!


Av Malin Fahlén - 8 juni 2013 22:06

Vi inledde långhelgen med att åka och tävla i Fagersta i torsdags. Jag sov över i Enköping och bästa Maja följde med till tåävlingen trots att det blev uppstigning kl kvart i fem. Samling kl 7. De tog emot hela 30 ekipage. verkligen bra för oss tävlingssugna=) En fint arrangerad tävling som flöt på bra. Vi hade dessutom grymt väder så det var bara att njuta!!


Jag drog start nr 7 vilket kändes väldigt bra då det betydde att vi fick börja spåra.v i åkte ut till skogen och fick vänta där ca 40 minuter. Vegas och jag hann rasta och packa i ordning våra saker, lyssna på musik, bli nervösa. Bli onervösa och precis då kom domarna. Vi gick till rutan och jag selade på och gick fram till påsläppspunkten. Vegas kändes lugn och fokuserad. Han gick fint och i lagom tempo ut i bakkanten på rutan, nosade en gång åt höger men valde sedan bestämt vänster. Jag hängde på och höll andan när jag klev ur rutan. Rätt håll och jag blev så glad. Vi har haft lite problem med påsläppen i år. Jag kom inte ihåg vad jag säger/om jag säger något vid påsläppen. Vilket har resulterat i endel missförstånd och osäkerhet hos mig. Vi har även på träning och 1 tävling haft bakspår. och på träning har jag blivit arg och opedagogisk. så i veckan har vi bara gjort jätte enkla påsläpps övningar. Där han bara har kunnat valt rätt håll.


Tillbka till tävlingen. Han spårade så bra. Bra tempo. Vi hittade första pinnen ganska snabbt efter påsläpp vilket är bra för att vara vegas han kan missa om de ligger nära, alltid extra ivrig i början. kort efter det kom pinne nr två och sedan rullade det på. På ett ställe gick han på fel sidan om ett träd, vände och gick tillbaka för att plocka en pinne som låg på andra sidan. Herregud jag dog nästan lite..så himla bra och det hade han aldrig gjort förra året tex. Han plockade upp alla 7 pinnar själv och har så gjort på de senaste tre tävlingarna. träning ger verkligen färdigheter. GRYMT!! Nu började jag bli sugen på ett slut och när vi närmade oss grusvägen kändes allt toppen. Tills vegas med bestämt drag i linan gick över vägen... utan slut. Jag letade efter slutet men fick ju lov att följa med honom över till andra sidan. väl där följde han spåret en lång bit på den sidan. Sedan ut mot grusvägen igen och jag tänkte yes. Men nej över vägen igen och in i skogen på den rätta sidan igen. en till lång bit i skogen innan slutet kom.Skönt och runkeeper visade 1,5 km precis som det ska vara. Roligt spår men nu hade det börjat bli rejält varm med strålande sol. Så vi inledde tävlingen på bästa tänkbara sätt. fullt på påsläppet och fullt på spåret. Med toppenkänsla.


Tillbka till klubben för vila och uppladdning inför lydnad och upplet efter lunch. Vi fick göra platsliggning som var lugn och sedan körde alla stegen. för den stog på "fel" plan. bra tänkt så man slapp krångla med det sedan. Mycket vatten och spola av med vattenslagen innan lydnaden. Vegas kändes redan när vi gick in på plan väldigt flåsig och rätt trött. Men han gjorde sitt bästa och jag med för att peppa och stötta. Jag hade önskat mer tempo i vissa bitar men är ändå väldigt nöjd med honom. Vi hade dagens näst bästa lydnad.(1 poäng ifrån den som hade bäst för dagen) Det finns vissa bitar som vi behöver jobba mer på. men sedan finns det oxå mycket bra. Han kämpade på väl i värmen och vi hade kul. Jag försökte peppa honom extra mycket inför metallapporten som han har haft dålig fart in till mig på. Han tog några språng i galopp mot mig så jag är helt klart nöjd. Sen är det lite småmissar som vi lätt kan ordna till, något sneda sitt i ingångarna, en höger halt som jag inte gjorde bra i fria följet. Han rörde sig på inkallningen. tex men vi var glada och peppade.


dagens sämsta från min sida var uppletandet. Fin ruta i skogen.Lite svårt att se hunden dock i varjefall från min position. Vänster kanten av rutan låg precis där man kom fram till rutan. Jag skickade där och han sprang ut jättefint. Drog över hela rutan nästan till högerhörnet slog in mot rutan och hittade ett föremål vid en stor sten. Skickade ut igen i vänsterkanten som det dessutom var en stig att följa ut till hörnet. Han vek av in mot mitten och hittade ett föremål nära. Skickade en bit ifrån vänsterkanten och han drog till mitten och hittade en sak. Hitills mycket bra. Men sedan började jag dumma mig. Jag misstänkte ju starkt att ett föremål låg i vänsterhörnet så jag spenderade resten av tiden med att försöka skicka Vegas från typ samma punkt ut till vänster hörnet. Vegas som nog redan tyckte han sökt av där sprang hej vilt i hela rutan förutom ut till hörnet. Efteråt var jag sååå besviken för fyra föremål hade betydd ett resultat över 600 poäng upp emot 614. Men jag min klant kunde väl ha rört mig och försökt att skickat honom från mitten snett upp mot hörnet så hade han kanske fått vind på det då om han fick komma från ett nytt håll. Vegas var i varjefall duktig och sprang i samma tempo på alla skick ochförsökte finna egna vägar att springa när matten fick hjärnsläpp.


På prisutdelningen visade det sig sedan att vi vann på 595,75 poäng. Vi, Vegas och jag slog de andra 28 startande denna dag. Herregud det var stort!Och Vegas vann en sådan där boll som han älskar så han var superglad=) Men ändå kan jag inte låta bli att tänka om jag bara hade gjort si eller så. vi hade bara behövt ca 10 poäng till för att säkra en plats på SM (idags läget i varjefall är ju ca 2 vecka kvar innan kvalet går ut) Bara att förtsätta träna och satsa på nästa år! Då jäklar!!!

 

High five

 • Påsläppet, så fint!!
 • Spåret, alla pinnar och ett lagom tempo. Han känndes helt grymt säker
 • skallet, han tystnade inte på TL utan skällde på ändå
 • att han la sig peppigt på nedläggandet till krypet och kröp hela krypet utan att själv stanna.
 • Tempot på uppletandet, att han aldrig ger upp trots hans knäppa matte
 • Tungapporten

High low

 • Att jag inte gick vidare till ny plats att skicka honom på i uppletandet
 • framåtsändandet, farten ut på andra sträckan blev för kort. Inkallningen till mig superdålig.
 • Missade en pinne på stegen
 • sneda ingångar
 • mer tempo i inkallningen
 • mer tempo på metallen
 • positionen i krypet

   

resten av långhelgen har spenderats hos goda vänner i Enköping, med fint väder, god mat, långa promenader, en utflykt att titta på ett VP och fint umgänge med fina människor som det var föör länge sedan vi hängde. Ändring=)!!

och idag är det bara lördag och imorgon väntar ett till hundäventyr men denna gång som vän och lite stöd! Det blir kul!

Vi har lite vila från tävlingsmässig träning och ska nu lägga fockus på lite grunder och fysiskträning ett tag. Känns bra!!

Av Malin Fahlén - 26 maj 2013 23:05


I lördags var det dax för Jamma att debutera i brukset. Jag trodde länge länge att jag anmält mig till Österåkers bhk och kände att avståndet var perfekt. För ca en vecka sedan upplyste en klubbkompis mig att jag anmält mig till Östhammar. Liite längre och jag blev genast ganka opepp. Men det var bara att kliva upp vid kvart över fem, på min födelsedag och vara glad och åka den långa biten. Väl på plats var det bara fyra hundar i appellklassen varav tre var aussies. Väldigt smidig tävling som gick snabbt i underbart väder. Spåren gick på en stor äng och låg brevid varandra, vi fick nr två. Jamma startade mycket bra och kom iväg fint, tog första pinnen fint och vinklade jättefint. Andra pinnen in och även denna vinkel var snygg. Sedan var vi ganska nära slute på ängen och jag började undra om hon missat slutet, då började hon ringa först åt höger där nästa spår låg, (dock inte så långt) och sedan åt vänster. Sedan tog hon upp spåret rakt fram igen och bara två meter senare kom slutpinnen. Bra spårat och det gav betyg 9.


Tillbaka på klubben och jag passade på att värma upp henne lite på plan. (tack för det brukset) Hoppet och en apportering, lite framförgående och linförighet. Hon kändes fin och var med på noterna. Dax för budföring. Vi hälsade på mottagaren och på tillbaka vägen gick hon med nosen i marken och kändes lite i en annan värld. Jag ställde upp kopplade loss och undrade om hon visste vad hon skulle göra. Men på mitt kommando sprang hon till mottagaren men bågade väldigt mcyket åt höger så väl framme vid mottagaren så kastade hon sig in på denna för att landa i fotposition. Satt fint och sprang fint till mig. Men hoppade även på mig vid ingången. men det gav i varjefall betyg 10-10.


Platsliggningen var lugn men hon låg och vindade/vädrade lite väl mycket för min smak. ´har inte tränat platsen på ett tag. Dax att ta tag i. Men hon ligger ju alltid lös och väntar på sin tur när vi tränar så att ligga stilla länge kan hon. men en tävlingsmässig platsliggning är ju ändå något annat.


Lydnad, linförigheten som från min sida var dålig. jag tänkte att hon var Veggi och att han var låg för han gick så långt bak. men Jamma har en betydligt bättre position och går fint där. Jag skulle ha stegat på så hade hon hängt med på det. en sned vänsterhalt blev det oxå men betyg 9-8,5.

Framförgående, har inte tränat detta mycket alls utan bara lärt in det lite snabbt. Tänkte länge avstå men sedan lärde jag henne någon variant. Hon går ut fint men på mitt stanna kommando så vrider hon upp lite mot mig och sedan är hon inte helt med i vändningarna. men betyg 8,5-8,5.

Läggande under gång som var snabbt och snyggt, hon la sig nästan på TLs kommando men jag sa ligg snabbt och hon dök ner.

Inkallningen, lite bättre fart kunde hon ha men betyg 9,5, 9,5.

Apporteringen som vi haft lite problem med, men har blivit så mycket bättre. Det som jag gillar sämst är att hon liksom springer mot den och tänker gripa men sedan vänder hon sig mot mig och så griper hon. på tävlingen gjorde hon exakt så men sedan när hon vänt upp så nosade hon på den innan gripandet. Men sedan sprang hon fint in med den och gjorde en bra ingång.betyg 8

Hopp över hinder, där vi jobbat på att hoppa över även om hon springer snett, nu hoppade hon dock jättebra ut och sprang rakt tills sitt kommando kom. Sedan säger jag Jamma-hopp som kommando och ena domaren dömde det som DK och den andra drog på ett snett sittande. Betyg 9-9


Jag är jättenöjd med henne och att hon faktiskt kändes som på träning. Jag var inte ett dugg nervös heller vilket kanske underlättade för henne. Härliga duktiga lilla Jamma vann ju faktiskt hela tävlingen sedan. Hon slutade på 292 poäng. Hon är en helt annan hund än Vegas att både träna och tävla på gott och ont. Det gäller bara att hålla isär det så kommer det att bli bra. Nu får vi träna in ett kryp och så lite platsliggning med skott så är det dax för lägre till hösten.

Alla fyra hundar blev uppflyttade så det var verkligen en lyckad tävling. Kul var det att det var hela tre aussies med. Två syskon från El Merino's kennel. Fler aussies i brukset=)  


Av Malin Fahlén - 20 maj 2013 16:50

Vilken helg vi har haft. I fredags åkte vi till landet för att bo i stugan för att på lördagen tävla på skutskärs bhk. De ringde i torsdags och sa att vi var med.


Jag la ett upptag och en pinnstig till vegas på fredagen. och ett spår till Jamma i skogen som var lite konstigt då jag helt plötsligt såg en massa snitslar upphängda och förstog att det var ett tävlingsspår, ville inte riskera att klampa runt i något spår så hennes spår blev lite kansigt. Men hon löste det fint!

Vi åkte till klubben och spanade in planera, gick på stegen, tränade apporteringarna och inkallningen som strulade sist. Allt kändes fint. Och gjorde ett uppletande på ängen, sedan fick de bada i den svinkalla älven. Jamma blev tokig och helt vild så jag passade på att träna uppletande med henne med. Sedan åkte vi till spåren. Vegas var ivrig och ville helst rusa i sitt spår. Han gjorde ett jättefint upptag men missade en pinne!


På lördagen var det samling sju. Höll på att ställa väckarklockan fel men löste det. Vi blev lottade i grupp B. Vilket betydde lydnad först. Jag var sist ut, han kändes fin och pigg när jag värmde upp. Jag tycker att vi gjorde ett ok lydnadsprogram. Ena domaren gillade inte hur jag höll huvudet och fick mycket neddrag för det. Annars märks det att vi har tävlat tre helger på rad och inte hunnit med så mycket träning mer än peppa upp lite fel här och där. Krypet funkar inte i kedja längre, utan efter vinkel stannar han upp och jag måste ge dk. Apporterna är det si och så med farten in på. Ja så blir det och nu hinner vi träna igen. Upplet sedan som går på en äng. Han jobbade bra och hittade tre saker. Tyvärr inte det fjärde sista som låg ganska nära i mitten. Jag tyckte jag försökte skicka där, och fick sedan slut på idé. Men förstog att den låg ganska nära då han sökte av djupet bra.


Dax för spår. han gick ut jättefint och hittade spåret. Men tyvärr bakspår. Lite krångel när jag skulle vända honom men iväg kom vi. Sedan spårade han jättefint och plockade upp alla pinnar. Spåret var kort, jag mätte med runkeeper bara upp det till 0,89 km. Och eftersom att vi hade alla pinnar in så kan han inte ha genat någonstans heller. Vi var nog klara vid halv tolv vilket kändes skönt eftersom att vi skulle tävla på söndagen oxå. På prisutdelningen hamnade vi trea med certpoäng på 568,25.


på söndagen åkte vi till botkyrka. Tidig morgon igen. Jättetrevlig klubb där de bjöd på kaffe och mackor. jag drog start nr ett. Vilket jag gillar! Allt kändes bra och vi åkte ut till spåret. Rutan såg fin ut och jag selar på Vegas. Han är redo och på kommando så beger han sig ut i rutan för att finna spåret, han söker sig längre och längre ut och tillslut får vi tillbaka till rutan. Jag tänker då att äsch spåret går alltid i bakkant så vi försöker hitta spåret där bak i rutan. sedan tappar jag bort vart i rutan jag är då det var svårt att se snitslarna osv. Tiden går då åt. Aldrig har väl tre minuter gått så snabbt. Så snopet nog tog tävlingen slut där och då. jag bestämmer mig i varjefall för att gå spåret. Spåret hittar vi ca tio meter ut i rutan bara. Så vegas hade ju aldrig en chans att hitta något spår efterosm att jag mitt nöt inte gick tillbaka. Han spårade i varjefall fint och plockade återigen alla pinnar. Det var väldigt varmt så jag var hel svattig efter spårets slut. Det skumma med denna tävling var att endas 2 st av 10 var kvar för fortsatt tävling efter spåren. Några hittade inga slut, några kom inte ur rutan och några hade för få pinnar. hel skumt. Jag tyckte att mitt spår var fint, men ganska svårt. Efter uppletandet var det endast en hund kvar.


Efter tävlingen kändes behovet av att deppa och typ göra inget stort. Så jag mötte upp Izabelle för att älta lite, som vanligt medan vi promenerade och hundarna badade. Även Izabelle tog sig ett dopp för att försöka rädda Vegas nya leksak, men det var ju superkallt i vattnet så den fick segla iväg på ett eget äventyr. Hoppas någon hund hittar den och gör den lycklig!


Nu byter vi fokus för nu är det Jammas tur att stå i rampljuset till helgen.

Av Malin Fahlén - 12 maj 2013 21:48


I fredags åkte jag och aussie hundarna plus Izabelle och hennes Diva till Norrköping för att delta på Risen-SM i elitspår. Vi hade hyrt en stuga på bara 8 kvm, utan vatten. Stugan var jättegullig och hela gården låg så fint vid en liten sjö med underbar skog runt om. Lamm och får som gick omkring inpå knuten. Magiskt! Nu var vi ju inte där för att njuta av utsikten och vackra skogar men lite sådant hann vi oxå.

   


Lördagen blev uppstigning tidigt med lite sömn. Ut till klubben för lottning, jag drog nr 9 av 10. Spårmarkerna var superfina med mycket blåbärsris och fin miljö runt om. Rätt mycket väntan som vanligt på brukstävlingar blev det. men med sällskap så går allt sådant så mycket lättare. På påsläppet till spåret blev jag supernervös och "glömde" bort hur jag brukar göra. Jag mindes ej om jag brukar ge honom något kommando för att börja leta efter spåret. Vegas hade redan superkoll och ville direkt jag släppte efter gå ut snett mot vänsterkanten. Det av någon anledning passade inte mig så jag krånglade med honom och försökte få honom att tänka rakt ut. Stog uppställda lite i riktning mot vänstra hörnet. Efter detta blev vegas lite nehe inte det spåret typ och började leta nära oss på marken både till höger och vänster, han försökte även leta bakåt. Jag undrade lite vad som skedde men sedan gick han utåt i rutan. Tog upp spåret åt höger följde det en bit och vände sedan beslutsamt till vänster. Snyggt!! Men så onödigt av mig!! Jag vet inte hur jag kan tro att jag kan känna av spåret bättre än Vägzy? Varför krånglar jag så med honom. Lita på hunden osv. Ena domare frågade efteråt vad jag höll på med. hahah.


Iväg kom vi med god fart och knasiga jag fortsatte att bete mig underligt och höll inte emot/kortade linan som jag brukar. vilket resulterade i en pinnmiss. Tog lång tid innan vi fick tag på någon pinne och efter cirka 600m hade vi bara två pinnar. Jag blev nojig men sedan började de trilla in. Vegas har svårt och kan missa pinnar när spåret går i högt blåbärsris/ljungris och det var pecis vad detta spår gjorde. TRÄNA! Men till slutet kom vi med 6 plus slut och en hund som var sugen på mer spår och en genom svettig matte.


Mot klubben för en obestämd väntan på uppletandet. Vi tränade lite med de andra hundarna åt lunch och vilade i solen. Sedan var det dax. jag gick till rutan när det var ca 2 hundar före mig. Jag värmde upp honom som jag brukar och vi höll på i godan ro, när Izabelle ringer mig på mobilen och undrar vart jag är. Jag värmer upp säger jag och då söäger hon, men det är du nu... SHIT men det löste sig och de tog en rapporthund i melllan. Vi kom upp till rutan som var en väldigt fin ruta. Väldigt öppen och man såg hunden hela tiden. Jag började skicka i vänster hörnet och han sprang helt rakt ut och stannade och tog upp det föremål som låg i vänster hörnet. Hör och häpna han tog det hörn jag skickade på först. Han brukar alltid dra till motsatt håll och ta föremålet där. In snyggt och utan tugg (minimalt med tugg i varjefall) fast det var en väldigt tuggvänlig läderbit. Skickade en bit i från kanten han slog fram men kom in tomt skickade i mitten och han sprang ut 5 meter fick vind på ett föremål och stannade och tog det. In snyggt. Skickade ut honom igen i mitten fast mer på högersidan han sprang till högra hörnet och tog ett föremål som till min förtjusning var en puck (jag brukar alltid säga/tjata om att det är med puckar. men har hitills inte haft någpn) kickade honom igen på mitten och bingo där var det sista. Så snabbt och så snyggt! Vi använde nog max 2 minuter ooch belönade med en dubbel tia. Sedan var denna dag slut och vi åkte och spårade och tränade de andra hundarna för att sedan hem och stupa i säng. Somnade tidigt. Vilket var skönt!

 Söndagen

började med platsliggning som var lugn och alla hundar låg. Vegas hade lyft på huvudet på första skottet sa Izabelle och det förstår jag det smällde så fruktansvärt högt. Sedan låg han fint med hackan i marken. Vi gick som sita ekipage av fem. Jag värmde upp och han kändes fin. In på plan och startade med fotgåendet som för att vara oss gick och kändes kanon. Vi fick 9, 8,5 i betyg vilket jag är nöjd med. Håller på att exprementera med fotgåendet lite vid sidan av. Jag belönade och förberedde honom för inkallning men här gick något fel och han missförstog mig. När jag ropade så sprang han bara typ två språng och sedan stannade han, fick ge dk men sedan sprang han lite långsamt och satte sig snett hos mig. Tråkigt men jag släppte det bra och peppade för ästa moment. Framåtsändandet som var fint. Rakt och han saktade av helt ok. Vi har fortfarande problem både med transport innan springdelen och inkallningen från saktadelen. men han sprang bättre in mot mig idag. Vände och det skicket blev bättre där saktade han av superbra. (vårt bästa håll, har ett favvo håll nämligen) Krypet var ok, han gjorde en halt så jag fick säga kryp igen. Skallet bra. metallen mer fart in. tungen var bra, men han travade in dock snabbt men ändå trav. hoppet fint och stegen var ivrig upp. Han blev nog lite osäker där efter inkallningen när han vet att han gjorde fel. Men jag tycker inte att jag visade det och jag förberedde honom bra inför kommande moment. Han är ju rätt så känslig för mig och mitt "tryck" på honom. Domarna var hårda men jämn hårda mot alla. Jag är nöjd med vår lydnad och får försöka komma på övningar som höjer hans självförtroende även om något blir fel. Det hela slutade i varjefall med klassvinst och cert. Inga SM-poäng dock men en bra tävling.


 

High five:

Uppletandet var så fint. Duktiga Vegas som både sprang dit jag visade och hade näsan på. Roligt att pucken var med=)

Spårupptaget, när jag väl slutat krångla med honom och han fick sköta sitt så gjorde han det så fint. Bästa plätti!!

Fotgåendet, där jag är nöjd med steg förflyttningar, raka halter och vändingar på stället. jag var tydlig och Vegas läste det fint.

Framåtsändandet, farten ut och saktadelen på skick nr 2.

Att jag lämnade det krångliga/dåliga i inkallningen och siktade framåt. Kan säkert bli bättre men bra mycket bättre än vad jag har varit. Nu måste bara Vegas lära sig att släppa felen oxå=)


High low:

Lämnade en pinne i skogen = 21 värdefulla poäng

Jag krånglade bort tio poäng på spårupptaget

Inkallningen- missförståndet eller att han ej hörde mig?!

 


Planer för veckan:

Spårupptag (komma på hur jag gör när jag skickar ut honom)

Pinnstigar med övergångar av underlag

Peppiga lydnadspass med "lätta" övningar och mycket belöningar

Av Malin Fahlén - 4 maj 2013 19:36

herrejäklar vad roligt vi hade idag!! Min bästa Vägzy blev en brukschampion!! kan ni fatta?! SVENSK BRUKSCHAMPION!! Det känns stort!!=)


 Vi har ju egentligen inte alls hunnit spårat så mycket som vi skulle ha velat innan tävlingarna pga av snön, sista tiden har vi även stött på endel problem. Men vårt sista pass i onsdags kändes ändå fint. Även pinnstigen som jag la igår kändes bra.


Denna vår har vi hitills haft tur med lottningarna av elitspåren och kommit med på flera stycken. MEN alla har hitills blivit inställda! Idag var det så äntligen dax för att åka till Västerås. Snälla Jessica med Quick ville följa med. Så vi möttes tidigt imorse för att göra sällskap till Västerås. Väl på plats så var det uppdelat i två grupper och jag ville helst börja med spår, men lotten sa något annat och vi drog start nr ett till lydnaden istället. Där rök alla chanser till uppvärmning på plan (som man så fint får göra i brukset) Men det var bara att gilla läget och gå ut och hämta hunden. Platsen var som vanligt trygg och stabil och Vegas låg säkert med hakan i marken under hela tiden.

Sen ut och värma upp lite, jag drog upp honom lite innan start. Och han låg väl lite långt fram i fotgåendet och gjorde endel missar, så även jag i mitt kroppsspråk. men vi var glada ändå!! Vegas var pepp och det är det viktigaste!! inkallningen var fin, men sned ingång. Framåtsändandet, lite vingligt och dålig fart in till mig. Krypet kändes bra han stannade av lite vid ett tillfälle annars fint. Skallet bra förutom att han blev tyst efter att TL kommenderat, det gillar jag inte, det nöter vi på träning.. metallen var fin men en sned ingång. Tungen och hoppet var perfekta och belönades med dubbel tior. Stegen bra, lite långsam ner. Nöjd!! Fick beröm av flera medtävlande efteråt, men jag vet att vi kan ett snäpp bättre än sådär. Men helt klart nöjd med hans attityd och mina förberedelser även om vi hade räknat med att värma upp på ett helt annat sätt. Mindre nöjd med fotgåendet, sneda ingångar och farten in till mig efter framåtsändandet.


Dax för spåret. Lite ris i upptagsrutan, men Vegas kändes fin. (vi har haft lite strul med upptagen, bakspår och iväg i ett för högt tempo) Jag var lite osäker på om jag skulle ge kommando eller vänta tills han själv ville söka sig ut, blev något mitt i mellan. Ganska snabbt drog han bestämt ut åt vänster och jag följde efter honom men på väg ut ur rutan slog han bakåt. Vi fick tillbaka till rutan. Jag blev igen lite osäker på vad jag nu fick göra men valde att ta tillbaka honom. Skickade ut och nu gick han rakt ut i bak kant och tog upp spåret åt höger. Rätt håll och iväg vi kom. Tog ett tag innan första pinnen kom, var säker på att vi missat den, med sedan rullade det på. Det var supervarmt och speciellt när vi kom ut i en öppendel av skogen, spåret gick i varierande terräng, mycket vatten på sina håll, Vegs höll ett fint tempo och in kom vi med alla småpinnar plus slut. Nöjda och svettiga var vi efter det!!


Dax för lunch! och lite trevlig väntan i sällskap med bland andra Tina Vegas pappa Ozzys uppfödare) och fler trevliga aussieägare=) Trevligt sällskap gör alltid väntan enklare. tack!!

 


Uppletandet gick på en öppen plats, svårigheter var att det var uppförsbacke. En (galen)hund precis innan för ett staket bara en meter från rutan. Vegas kämpade på bra tycker jag, han drog typ hela rutan på första skicket och tog då föremålet i högra hörnet. Skickade i vänster kant. Snabbt ut igen och tog även nästa föremål på mitten/höger sidan. Sedan letade han ett tag och sprang ner mot mig för att sedan vända ut igen och leta vidare, både nedåt i rutan och uppåt. Tillslut gick han upp i det vänstra hörnet och där bakom en trädstam hittade han en sak. Vet inte om jag skulle brutit och skickat om honom, men han jobbade så fint oxå ändå. Sedan chansade jag och skickade på högerkanten, där fanns inget napp och Vegas undrade lite vad jag höll på med. Vi missade ett föremål bakom en sten på vänsterkanten. Jag är ändå nöjd med hur Vegas letade MEN man vill ju så gärna ha det där sista föremålet oxå. Nästa gång ska jag vara ännu mer noga med vart han plockar sina saker och jag VET att han gärna vill börja med ett spring skick, men som han ändå tar ett föremål på men på fel hörn. Händer även på träning!!


Dax för den nervösa väntan igen. Prisutdelningen! Det visade sig dock att vi vann på 590 poäng med cert. Jag trodde vi kommit tvåa och var på väg att resa mig men det ropades upp ett annat namn. haha. Vi fick fina priser med oss hem från Redog. och nya hundmaten friends. tack Västerås för en fin tävling!!

 


Behöver jag säga att jag är nöjd med min Vegas hund, messade hans uppfödare och fick till svar att hon började gråta, då kom det en liten tår för mig med. Som vi har tränat och kämpat och slitit och njutit. Vi har haft sjukt kul i både med och motgångar och träffat många fina fina människor på vägen. Stort tack till alla träningskompisar för alla spår, uppletande rutor och lydnadspass vi har fått. Det bästa med detta ej var vårt max utan vi har en bit kvar till toppform, det finns mer poäng att hämta.. =) Nu ska vi njuta ikväll! men imorgon blir det träning igen!!

  Tack! För min finaste och bästa kompis!! Lilla vegas, han har allt visat att han är en riktig allround aussie! jag är såå glad att han är MIN!! Han är verkligen A True Friend!! Tack Sanna för att du fött upp honom till mig! Han passar mig som handen i handsken och jag kunde inte vara mera nöjd!


Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se