True Friend

Senaste inläggen

Av Malin Fahlén - 14 januari 2014 22:17

Vi lägger mycket tid på miljöträning just nu med lilla Loket. Vi har tränat på olika underlag och i mer olika miljöer, så som tunnelbana, centrum, grisgård. Han har åkt skottskärra, gått på plåt och ostabilt underlag, klängt och klättrat. Han är cool och nyfiken i nya miljöer. Undersöker glatt allting. På bondgården fick han göra två små miljösök, i det ena rummet gömde jag mig. Han fick se mig gå iväg in i rummet och sedan släpptes han in. Han fick dock lite panik när jag var borta och sprang mest runt och pep och fattade inget, Maja fick hjälpa honom lite och gå närmare mig. Sedan när han hittade mig blev han så superglad att han flög upp i min famn. I ett annat rum gick Maja och gömde sig, då var han lite coolare men fattade inte riktigt men han gick runt där inne lite och stötte på Maja då blev han jätteglad. Annars leker vi och busar mest. Jag gillar min lilla valp. Idag blev han 13 veckor och väger 10,2kg

   


De stora hundarna får stå tillbaka lite grann för Lok kan inte gå lika långt som dem och jag vill heller inte lämna honom själv. Han är trygg i bilen men nu är det för kallt där. Men vi har spårat och gått på promenader när vi haft hundvakt och tränat lite lydnad. Vegas fick ett 1km spår av Mikaela i lördags ett serpentinspår som var roligt och bra träning för en ivrig kille som helt vill springa. Han var superduktig och spårade jättefint. Jag gick dock vilse när jag la ut Things spår. Så ikaela fick tillslut sela på Thing och ge sig ut för att finna mig. Då hade jag gått 2,3 km. Men duktiga Thing fanns mig och sedan kunde vi med Link och Majas hjälp hitta tillbaka till bilen. Jamma har fått springa lite rapport och vallat. Det går bra och hon är duktig och verkar gilla sina uppdrag.


I söndags var vi i ridhuset och jessica och jag hade bestämt oss för att filma. Måste ju helt klart bli bättre på detta. Fick till ett pass med dåligt kryp och het hund som mest var överallt. Gjorde om och gjorde rätt. Lugnare attityd, bättre belöningsplacering och noga tala om när det blev fel respektive rätt gjorde att vi på nästa pass kunde filma ett betydligt bättre kryp som jag var riktigt nöjd med. En period har jag varit opepp på lydnad men nu börjar det släppa och vi har flera olika tankar och sätt att testa.

 


I fredags var vi även på Redog med Vegas han har dragit med en envis skada i handleden. Sista vi var på redog var han dock smärtfri men då hade han varit i koppelvila och fått en intensiv rehab period av simning och laser och vi satte igång honom mer. Nu gjorde Stefan en grundlig undersökning igen, han såg inget i rörelse varken skritt eller trav. Han klämde och kände och när han klämde ihop handleden mot benet så var smärtan dock tillbaka, han reagerade inte lika starkt som när vi upptäckte det. Men han fortsatte att känna på honom och han kunde inte känna något mer, torr och fin led, ingen smärta i sidled utan bara just i extrem flextion med tryck. så han blev friskförklarade. och kan återgå till ett normalt aktivt liv. Förmodligen har ligamenten blivit lite korta eller vad han sa när de läkt ihop. inget han kommer märka eftersom att det bara är i extrema situvationer det märkt. Hna ska dock fortsätta simma och bygga muskler runt om. Ska kolla upp honom innan tävlingssäsong också så att vi ser hur mer träning påverkat honom. Känns ju både bra och dåligt! Men får vara noga med uppvärmning och nedvarvning och simma och inte låta honom ruscha i onödan liksom.


Jag älskar denna bilden på Jamma. Den speglar henne så bra:)

   

 

ANNONS
Av Malin Fahlén - 6 januari 2014 00:23

2014 hoppas jag ska bli ett kanon år. Jag har många funderingar om hur bara?


Med en ny liten flock medlem finns det mycket att träna på, många tankar om hur och vad som är viktigt med denna individ och lite tankar att så gjorde jag förut och det blev bra men även nej det misstaget ska jag inte göra igen osv. Men alla hundar är ju individer och således olika varandra på gott och ont. Den här nya lilla killen är INTE Vegas och han är INTE Jamma utan han är LOK. ett tufft litet tåg som ska lära sig mycket i livet. Jag både älskar och inte älskar valpar. Det är så roligt att se hur de kastar sig ut i livet. Hjälp vad läskig, oj wow vad häftigt osv. De reagerar och de gör det starkt med mycket reaktioner både positiva och negativa. Självklart vill man ju mest ge dem positiva upplevelser så att de växer och blir trygga, men även att de ska kunna avreagera och gå vidare om de råkar ut för något läskigt. Det är spännande att forma en ny individ och samtidigt läskigt när man tänker på allt man "måste" lära dem.

Med Lok är det mycket fokus på miljöträning, att helt enkelt uppleva olika miljöer och skapa positiva bilder av dem.

Vi tränar också mycket på att leka med olika föremål och på olika platser. Vi kampleker, vi leker jaktlekar vi kastar och hämtar. Han är väldigt duktig med att komma tillbaka med sakerna som han vinner för mer lek. Vi har även börjat så smått med lite enklare övningar så som nosedutt i handen och klossen. Han är glad och svarar fint på belöningar. 


Med de stora hundarna velar jag hit och dit. Vad är viktigt? Hur ska vi nå framåt? Vad ska vi träna och hur ofta? Med Vegas känns det som att vi står still lite och trampar, jag vet om de svaga bitarna men hur ska jag hitta nycklar för att utveckla dem? Inte så mycket ny inlärning utan massa fokus på bra delar och de mindre bra bitarna. Vilka är mina kriterier i momentet som helhet, och i delarna, skiljer dem sig? Men det viktigaste HUR når vi dem, HUR utvecklar vi och förbättrar, HUR behåller vi utan att nöta.

Jag ska göra upp tydliga kriterier för alla moment, se vad som behöver förbättras och vilken väg som når dit. Ta hjälp! Både av träningskompisar men oxå av instruktörer. Filma mycket. Utvärdera. Inte bara träna för att, utan träna för att utvecklas!


2014 ska bli ett utvecklande år. Vi ska satsa och vi ska vinna!

ANNONS
Av Malin Fahlén - 27 december 2013 15:59

Nu har Lok bott hos oss i en vecka. Vi har mest bara lärt känna varandra. Miljötränat och lekt med olika saker och på olika platser. Vi har även träffat några av syskonen och det är jättekul.

Hittills gillar jag honom. Han kampar och sliter och drar i allt man presenterar för honom. Och även sådant man inte har presenterat. Mest gillar han dock att bitas i armarna. Hårt!

De andra hundarna har fått mycket spår de senaste dagarna. Både hårda spår och skogsspår. Igår bytte jamma dock sitt människo spår mot ett älgspår. Kände ingen skillnad i drag utan hon gick exakt lika på vilt och på människa. Men när vi kom ifatt en älg. Blev jag lite misstänksam. Idag körde vi rapport som blev lite svår. Lång liggtid och lite svår terräng. Men tillslut sprang de. Vegas fick ett 1 km spår med 6 plus slut. Han spårade jättebra.

Imorgon åker vi till Enköping för att umgås med fina vänner.

Av Malin Fahlén - 21 december 2013 00:34

Idag hämtade jag hem lilla Stjernborgens Loke. En vegas och Jo-Jo valp. Jag har tänkt och suktat efter honom länge. Men jag skulle ju inte ha någon valp just nu.. Men jag har alltid drömt om en vegas valp. Han är ju den bästa liksom. Och här fanns nu den här kullen och den här fantastiska individen som var allt jag ville ha. Så efter mycket velande hit och dit slog jag till. Och som tur var fanns han ju kvar. Det är ödet om något:)! Hittills har allt gått toppen! Han har tittat sig omkring hemma både ute och inne. Han har hälsar på sin pappa vegas och på Jamma. Han har kampat som en tokig med sina leksaker. Och kommit tillbaka med leksakerna till mig för mer lek. Han har huggit mig i armen och i näsan. Han har sovit i mitt knä. Och nu sover han i sin komposthage bredvid sängen.
Och allt detta gör att jag gillar honom. Han är så välkommen hit. Och det ska bli ett sant nöje att utbilda honom. Jag längtar. Det här kan bli något superbra!! Jag kommer kalla honom Lok.

Av Malin Fahlén - 18 december 2013 09:39


Våra mål för 2014 är


Vegas

  • Göra vårt bästa för att kvala till bruks SM 2014
  • Två tävlingar på över 600 poäng

Jamma

  • Tävla klass tre i lydnad
  • Ev tävla elitklass lydnad

Som ni ser har vi valt att för nästa år satsa på enbart en gren per hund. Får se hur det utvecklar sig. Min tanke är att jag på detta sätt ska kunna matcha hundarna på bästa sätt.
Sedan hoppas jag också på att gå många kurser under året. Både som åhörare och deltagare. Vi hoppas också på många goda träningar under året, med glada hundvänner

Av Malin Fahlén - 15 december 2013 22:19

Tävlingsåret är slut och dax att utvärdera om vi nådde upp till våra mål. vissa har vi klarat andra inte. Hur som har 2013 varit ett fantastiskt tävlingsår!


Vegasmål

*Brukschampion i spår

*Uppflyttad till elitsök

*prestera väl på rasmästerskapet


Drömmål

*två supertävlingar med upp mot 600 poäng (både poängsmässigt och känslomässigt)


Så Gick det:

Brukschampion: Blev han redan på årets första tävling. Med cert och vinst. Sen rullade det på. Vi tog totalt 5 cert i spår med fyra första platser och en andra plats och en tredjeplats med certpoäng. Jag är väldigt nöjd över detta. I Fagersta vann vi dessutom över 30 andra ekipage, varav några tillhör Sveriges spårelit. Det var en stor vinst i sig.

Rasmästerskapet: På denna tävling var verkligen nerverna på utsidan hela tiden. Vi ville så gärna visa upp att vi tillhör toppen. Vi lyckades ju faktiskt med detta och Vegas och jag gick segrande ut detta. Härligt! Jag tar med mig hans fina uppletande och spårarbete. och peppig känsla på lydnaden av stöttande publik. 

Uppflyttad till elitsök: Vi startade högre en gång i nov. men med för lite träning så gick det inte hela vägen. Han hittade tre figgar var taggad och skötte sig fint. Vi fick dock bara sjuor på söket och då bröt vi för en uppflytt var inte möjlig. Rolig var det dock och vi lärde oss massor.

Drömmål: Vi har haft tre tävlingar på över 590 poäng. Det har lämnat mersmak. För det finns mer poäng att hämta. jag har dock denna säsong varit nöjd med hans och min attityd. Jag tycker vi har jobbat ihop oss bra. Visst finns det saker att träna på men överlag känns det stabilt. Nu vässar vi formen inför 2014 då ska vi över den magiska 600 poäng gränsen.


Vallning

*träna mot VP eventuell start om allt funkar

*Guldtackan starta

Så gick det:Nej inte vallat något vidare under året. Startade dock på guldtackan lite hastigt. och han var duktig med så lite träning som det blivit. Han klarade många svåra saker på banan och det kändes som att han ville och försökte sitt bästa. tyvärr klantade jag mig och vi tappade flocken på sista momentet som var utfållning.

Vi hade även en VP tanke men med för lite träning och med lite fel tänk hos Vegas så struntade vi i det.

Lydnad

träna och tävla om vi hinner.. Vore kul att tävla för att se om vi utvecklats

Så gick det : Nej inte tävlat något. Tränat lite grann men inget så seriöst.


Jamma


Lydnad

*klass 1

*klass 2

Så gick det: Tävlade ettan inomhus i inomhushall. Hon gjorde det hon skulle men inget mer. tråkig känsla men vi tog ett första pris. klass två körde vi lite hastigt på rasmästerskapet. Det gick vägen och Jamma kändes mer peppad och jag belönade lite annorlunda på denna tävling. Dock föll hon tillbaka i lite dumheter som jag trodde vi tränat bort. svår hund det där. Som bonus blev även Jamma rasmästare i klass två. Kul!!


Bruks

*appellen

Så gick det: Appellen klarade vi av galant till våren. Det var en liten tävling som gick snabbt. Spårade fint, fin budföring, ok lydnad. hon höll ihop fint och jag var duktig på att förbereda och belöna. Vinst och uppflytt. Vi har även nu på hösten tävlat lägre. Första gången tappade hon spåret och vi fick bryta. Nästa tävling gick bättre. Hon strulade lite i upptaget tog inte tag i spåret ordentligt sedan var det full sula och alla pinnan in på bra tid. Bra budföring där vi bara veckan innan slitit med att hon ville dra till skytten. men nu fint fokus och fart. Lydnaden var hon trött till, allt drog ut på tiden. Men hon lyckades hålla ihop och gjorde det hon skulle med lite missar. Jag försökte peppa och stötta men domaren gillade inte det så fick tona ner mycket. Jamma blev i varjefall uppflyttad till högre med vinst. Så dett agick ju bättre än vi förväntat duktig tjej. 

Vallning

*komma igång ordentligt med träningen

Så gick det: Nej inte blivit av tyvärr. Allt tar sin lilla tid:)


Överlag får jag säga att jag är nöjd med vårt 2013. Jamma har dessutom på årets sista månad varit med och tränat och visat upp sig både på sergelstorg och stockholms mässan med den äran. Samlat in pengar till musikhjälpen. Det var roligt och kändes som att vi bidrog till något stort och bra. Vegas har dessutom blivit pappa till 7 underbara valpar som bara nu i veckan blev 8 veckor. Jag önskar dem alla lycka till i livet och håller tummarna att dessa små individer kommer ge sina ägare lika mycket glädje som mina hundar gör.!! Kört hårt!

Av Malin Fahlén - 10 december 2013 20:19

Jamma och jag har varit med i ett superhäftigt projekt för att stödja hundsportens insamling till Musikhjälpen. Pengarna som samlas in går till kampen för att alla tjejer har rätt att överleva sin graviditet. I helgen var det dax att visade vi upp vad vi tränat in. Tillsammans med 38 andra ekipage, ett gäng från gävle, ett från uppsala och ett från stockholm. Vi har tränat själva och i våra grupper. Men vid två tillfällen har vi träffats allihopa för att träna tillsammans.


I lördags körde vi vår Flashmob på plattan det var lite kaosartat när 38 hundar helt plötsligt skulle börja dansa men roligt var det och folk runt om blev nog väldigt överraskade men jag tror de gillade vad de såg=) Vi gjorde den två ggr och andra gången gick det toppen.


På söndagen var det dax för det stora stora att köra i finalringen mitt under BIS-finalen på stora stockholm. Det gick så bra och var superroligt!! Det bästa av allt var dock att vi lyckades samla in 10411 kr. Så himla himla bra!!


Jamma har varit en liten stjärna under hela projektet, ett tag kände jag att vi nog inte skulle hinna lära in hela korregrafin och att det blev lite stressigt men sedan gav vi oss på att klara det och det blev ju toppen. Jamma har varit glad och peppig och verkligen gett gärnet. Absolut inga problem att uppträda varken på plattan eller i finalringen. Jag är så glad att jag kunde ge henne alla dessa positiva upplevelser i så svåra miljöer. Genom att göra något roligt tillsammans och som har bidragit till en jätteviktig sak. Heja oss!!!

Av Malin Fahlén - 24 november 2013 22:56

Idag var jag och gosade med de finaste av valpar. De var ute på Carinas tomt när vi kom och undersökte den stora världen. sedan gick vi in och gullade med dem, sen var de trötta de små liven. men då tittade vi på pappa Vegas och sedan fika och hundprat. De är så gulliga nu valparna, nu händer det grejer med dem. Jag är glad att i varjefall några av valparna verkar hamna ganska nära så att man kan följa dem på nära håll. Min klubbkompis Emma ska ha en. Den kommer farmor och pappa hålla stenkoll på! Det blir skojigt! Även de andra såklart. Vi förväntar oss rapporter från alla valpar:) vi vill mest höra att de är de bästa, sötaste, duktigaste valparna/hundarna som finns. Men skulle det vara något problem med de små eller stora sedan så hjälper vi självklart till med det också:) (om vi kan)


tog tyvärr inga bilder så jag snodde en helt ärligt från carina. Valparna finns alltså på stjernborgens kennel

 
Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se