True Friend

Senaste inläggen

Av Malin Fahlén - 19 augusti 2014 21:26

Ja inte är det mycket liv i den här bloggen synd nog. Är ju roligt att läsa tillbaka iden. Men kanske bara att inse att jag inte är så mycket för tillbaka blickar.


Den här sommaren har i varjefall varit underbar, började lite kallt men tog sig. Vi har haft en helt underbar semester med massa sol, bad, god mat, sprit och fina vänner. Vegas har ju varit skadad och i princip bara fått gå kopplepromenader, lite lös och simma. så det har ju ändå passat bra nu när sommaren blev så varm. Lok har oxå uppsakatta vattnet och att simma och gärna dränkas eller rivas på sin matte gillas extra mycket. Hna har blivit stor pojke 10 månader och lydnadsmyndig inte för att det skulle ske men ändå. Han är en härlig kille, väldigt intensiv så att jag ibland blir matt men med hjärtat och arbetsviljan på rätta stället. Han är super rolig att träna men mer av en utmaning i vardagen, men han börjar landa fint nu. Ska bli kul att fortsätta utvecklas tillsammans:)


Vegas har jag nu äntligen kört igång igen efter hans muskelbristning. Känns lite läskigt men han känns fräch och musklad igen så hoppas på det, vågar inte kör på fullt ännu utan vi tar det lite pö om pö. så RM om tre veckor känns väl sådär, men vi åker dit och har kul och ser hur vi ligger till inför hösten. Annars får vi satsa på nästa år.


Lilla Jamma Jansson har fått flytta till Knivst till en jättegullig familj. Det känns både jobbigt men ändå så bra. Jag hade inte tid med tre aktiva brukshundar utan det var hela tiden någon som fick stå tillbaka. och det kändes inte bra, så ständigt dåligt samvete och en blandad flock med tikar och hanar i en etta var det som fick avgöra. Det som verkligen känns toppen är rapporterna från hennes nya hem som trillar in titt som tätt. och de bor ju nära så vi kan fortsätta att träffas. Lilla jamma förtjänar verkligen att vara NR 1!


ANNONS
Av Malin Fahlén - 4 augusti 2014 16:37

Vegas ska bli pappa igen hoppas jag:) med en tik som jag tycker mycket om hon heter Kiowa. Tiken och matte Linda med familj bor i Luleå så det är där valparna kommer födas. Ego som jag är så vill jag att alla valpar ska komma till stockholm med omnejd så att jag kan hålla koll på de små liven:)


Om du är intresserad av denna kombo hör av dig till mig på rosse52@hotmail.com eller till Linda på linda_kitzy@hotmail.com


---TIK--- Sunsilk's Kiowa Apache "Kiowa" SE52310/2010, Född: 2010.07 HD:A ED:0 Ögon:UA KORAD: 473 poäng (5:a på skott) LPII, Två 1:a pris i lydnadsklass ELIT Uppfytt lägreklass RAPPORT Utställd med EXC CK Kiowa är en mentalt stabil tik som funkar bra i alla tänkbara situationer, både som tävlings- och familjehund. Hon har bra anlag för alla bruksets grenar och skulle kunna hävda sig i både SPÅR, RAPPORT och SÖK. På gund av att jag själv inte haft tid är hon mest tävlad i lydnaden där hon visar fin arbetsvilja.


     

---HANE--- Sugarwinds A True Friend "Vegas S61259/2008, 2008.09.13 HD:A ED:0 Ögon:UA CEA/CH:Normal HSF4:Clear KORAD: 424 poäng (4:a på skott) LPI LPII LPIII SELCH SEBCH (SPÅR) Uppflytt högreklass SÖK TJH (FM) Agilityklass 2 Hoppklass 2 Räddning GK inträdesprov, GK delprov 1 Vallning ASCA STDs Utställd med EXC CK Vegas är också en stabil och trevlig hund. Med mycket motor och ett stort föremålsintresse. Han är en mulittalang som hävdat sig i de flesta av hundsportens grenar.


Ur denna kombination förväntar jag mig socialt trygga hundar med mycket motor. Säljes företrädesvis till dig som vill tävla och kan erbjuda ett aktivt hem. Då aussien är en ras som behöver arbeta för att må bra.

ANNONS
Av Malin Fahlén - 5 juni 2014 22:25

Mitt under tävlingssäsongen fick Vegas en muskelbristning i vänstra bogen. Vi har nu vilat och bara gått i koppel och laserbehandlad under en månads tid. Sist vi var där fick vi börja öka på lite med motion och även gå i vatten. Första dagen vi ökade blev han halt igen och väldigt spänd i musklerna. fan! men med lite vila och lite lugnare aktiviteter så gick det bra. Sist vi var där i onsdags så var han verkligen på bättringsvägen.Äntligen YES! så nästa vecka ska vi börja simma och om det går bra är det bara ösa på med simning och bygga muskler igen. Håll tummarna!


Idag tränade vi i varjefall ett litet pass lydnad, inga springmoment då han inte har börjat få springa ännu. Men saktagåendet, skallet och fotgående. Vi gjorde även två krypsteg. han var glad och fick ha sin älskade igelkott i munnen lite, svårt att inte få belöna som man vill. Spåra har han oxå fått göra under sin vilotid, lite hårda kluriga spår har vi gjort.


vi har missat massa tävlinga som vi var anmälda till under våren, vi hann tävla 4 tävlingar innan han blev skadad/var skadad. Två som var helt ok men med ett bakspår och ett med pinne bort och tra saker på upplet så tyvärr inga SM-poäng. Två tävlingar var riktigt dåliga där han strulade i rutan och verkade vimsa lite. Han som brukar ha så bra upptag !misstänkte skadan först men jag vet inte.. Nu har jag dock lagt lite upptag och han verkar ha lite fel tänk i dem i bland, så nu har vi gjort en träningsplan som vi vill sätta igång med.


Lok tekniktränar på vinklar just nu. I skogen går han vinklar bra, men på svårare underlag har han lite mer problem, så nu tränar vi på det. Ibland tillrättalägger jag miljön så att det blir enkelt att vinkla och ibland kommer vinkeln bara när som. Vi får se vad som händer. Om träning chockande nog skulle ge utdelning:)

Av Malin Fahlén - 4 maj 2014 19:53

Nu är tävlingssäsongen igång. vi har hunnit med tre tävlingar. förra helgen var det uppsala som kändes riktigt bra. Han spårade kanon med alla pinnar in tyvärr tog han bakspår. ett bra bakspår på ett sätt för jag kunde läsa honom, att det var bakspår. tyvärr kunde jag inte hålla emot i linan som jag ville för han hade trasslat in sig. Men bra info i varjefall. Ett upplet som var perfekt 4 föremål in på 1,44 inget tugg utan jättefina avlämningar så full pott där. Sen var det lite missar på lydnaden men oxå mycket att vara glad över. Galopp in på inkallningarna i framåtsändandet, fina framföringar och fotgående i framåtsändandet. Galopp med metallen, jättebra skall. slutade med 581 poäng en andra plats och certpoäng. På söndagen var vi på danderyd/täby där han inte kändes helt på topp. Hittade inte något spår i rutan först för han gick inte ut i bakkant utan sökte lite hit och dit, sedan tog han upp spåret bra och valde framspår. Snålt med pinnar blev det dock då vi bara fick med oss fyra plus slut in. Jag valde att bryta vilket jag ångrar nu. skulle ju bara ha kört ngot kort på lydnaden och belöna det.

 

Igår var vi till västerås där han gjorde ett kanon upptag, lugnt och säkert ut i rutan, tog upp spåret direkt och valde rätt håll. Spårade bra och två pinnar in, sedan spårade vi och spårade vi en lång bit utan pinnar. Jag fick panik och tänkte att vi kan ju inte bara komma i mål med typ tre pinnar. Beslutade mig för att springa tillbaka en lång bit. det visade sig vara ett dåligt beslut för när jag bad vegas ta upp spåret så tittade han på mig och suckade lite och började dra mot stället vi precis sprungit i från typ som att han ville säga, är du galen vi var ju på spåret. Inga mer pinnar alltså. På sista 500 meterna hittade vi fyra pinnar så i mål kom vi med sex pinnar plus slut och med 1 minut till godo. Herregud vilken pärs. Tillbaka till klubben och med två domarlag så var det ingen vila utan bara ut och köra lydnadn direkt. Han tappade lite fokus i början av fria följet så det blev lite sådär. Han kändes lite trött så var inte hans fartigaste program. Men många fina bitar ändå. direkt efter lydnaden så var det upplet, Västerås har en rolig ruta i uppförsbacke. Han letade fint hela tiden och hittade 3 föremål som han levererade snyggt. Det sista föremålet låg nära bara typ 2 meter från stigen och det hittade han tyvärr inte. så en pinne bort och ett föremål bort blev för många poäng bort för SMpoäng. Räckte dock till en andra plats och cert på 575.5 poäng. Nog den snabbaste elittävling jag varit på. Trevligt!

    

Jag älskar när mina snälla vänner fotar mina hundar då jag är så kass på det. Dessa bilder har Izabelle tagit! Tack


Till nästa tävling ska jag fokusera på att vara ännu mer i bubblan och att vara pepp med vegas speciellt under lydnaden. Veckans träning blir uppletande, kedjor och ingångar på plan. pinnstig

Av Malin Fahlén - 21 april 2014 21:25

Den här påsken har spenderats på landet. Tillsammans med brorsan och fyra hundar, tre hanar och en löptik. wiiieee.

Jag hade innan vi åkte gjort upp en plan om hur jag skulle spendera mina lediga dagar. Eftersom att landet oxå innebär oändligt med skog precis runt knuten (typ) Så spår och uppletande stog på schemat och det har det blivit. Flera spår och flera uppletande om dagen har vi gjort i olika rutor. Heja! Det som blivit líte lidande är lydnaden men jag har kört några pass på tomten.

 

Vegas har fått spåra långaspår med bra resultat. Lite pinnslarv men fina upptag har det blivit. Vi har även gjort kortare spår med fokus på pinnar och klurigheter. Han är duktig den där plätti. I uppletandet har vi försökt att fokusera på första hörnet att springa dit och hämta saken inte springa hela rutan och sedan hämta saken. Även föremål nära då vegas har en förkärlek för att springa på djupet. Jag tycker det har känts bra, speciellt bra att vi har gjort så många uppletanden i så många olika rutor. Det behövde vi!

 

Lok har fått pröva att spåra i skog för sörsta gången, han är ju upplärd på hårda spår annars. Jag passade även på att lägga en pinne i spåret för att se vad han gjorde. Han spårade jättebra med bra fart och intresse. Pinnen stannade han vid och med lite uppmuntran så tog han upp den. heja Lokis. dagen efter fick han 40 minuters liggtid och även detta löste han galant. han är ivrig och vill följa spåret. Det känns bra. Nu tog han upp pinnarna fint. Lite upplet har även denna lilla gjort, men där är det en hel del springa utan så mycket nos. Känns igen från sin far, så får bli lite vindövningar och annat ett tag nu.

 

Jamma har fått spåra och göra upplet hon med. Hon är en duktig tjej. Ett spår fick hon frispåra det var intressant att se. e har även fått hänga med på promenader och annat kul. Hänga i trädgården där Lok lärde sig att om man hämtar en boll så får man den kastad igen och igen och igen. Vegas kunde den leken sedan innan. Även Jamma hänger på ibland, men då är det inte säkert att bollen kommer tillbaka den kan lika gärna bli nedgrävd.

    

Härlig påsk med massor av sol, god mat och bra hundträning. Känns bra inför tävlingssäsongen som drar igång nästa helg. Spännande!!!

       

Av Malin Fahlén - 11 mars 2014 21:18


Vegas blev årets spår aussie 2013. Det känns bra såhär inför 2014 års tävlingsår. Man blir peppad. Han blev också årets brukshund på vår hemmaklubb vällingby bhk. Och Jamma blev årets apellhund och fick brons i både lydnad och bruks även detta på hemmaklubben. De var ju riktigt duktiga de där hundarna förra året.

   


Jag har varit på clinic för Siv Svendsen i dagarna två. Hon är otroligt duktig tycker jag. jag gillar verkligen hennes sätt att träna hund på. Med mig hem har jag nu massor av tankar och ideer för vidare träning. Tur att jag har Lok att praktisera på. Han blir fem månader på lördag. Herregud vad tiden går fort. Hittills gillar jag honom, men han är mycket jobbigare än vad de andra två har varit som valpar. Men han är super rolig att träna med, han är fartig och villig och kampar och leker väkdigt bra. Dock håller det nog på att bli lite mycket av det goda jag måste nog tänka på en balans mellan fart/kamp och fokus/koncentration. Ett av hans större intressen i livet är att balansera och hoppas upp på saker, eller jaga och kasta sig över Jamma. Vi har spårat några hårda spår och det verkar utvecklingsbart

 


Av Malin Fahlén - 24 februari 2014 21:27

Det gör ont. Man blir ganska handikappad, speciellt svårt är det att rasta hundarna. Som tur var har familjen hjälp till och nu börjar det kännas bättre.  I helgen blev det lite träning.  Lok miljötränar mycket och tränar i allmänhet på sådant en valp behöver kunna. Miljösök på två olika platser har det blivit i helgen. Dels på majas grisgård men oxå på ett räddningsområde. Underlag eller mörker var inga problem, han hittade sina figgar med hjälp av lite vind och lite spår och kanske oxå lite tur. Han blev glad och tog sina belöningar fint. Vegas fick till sin stora glädje oxå köra lite räddningssök. Han var taggad och ivrig och gjorde ett bra jobb. När det inte var hans tur så ylade han i bilen för att riktigt berätta hur orättvist han tyckte att det var. Till vår stora glädje så har all snö smält bort och nu kör vi allin på brukset. Spår, upplet och brukslydnad. Full fart framåt!

Av Malin Fahlén - 31 januari 2014 15:53

Förra helgen var vi på en rapporthelg i enköping. Massor av rutinerade rapportförare och så vi, nybörjarna.  Det var så roligt! Verkligen en superhelg. Hundträning när den är som bäst, ett supertrevligt gäng som bjöd på massor av kunskap och svarade på alla våra frågor och delade verkligen med sig av glädjen över denna svåra sport. Tänk er dessutom god mat och dryck på detta och en livs levande Lokatt på hemvägen. Svårslaget:)


Maja och jag körde båda våra tjejer. De skötte sig utmärk, Jamie hade lite svårt att springa till mig, hennes andra pass någonsin bara men löste det toppen.

Eftersom att vi intre tränat rapport på ett tag så valde jag att visa mig för Jamma inför första skicket så jag gick ut till B stationen och sedan tillbaka. Blev ett jättebra skick. Jamma skötte sig jättefint på stationerna och bara väntade på sin tur. tyst och lugn. De andra skicken fick hon ingen synretning på utan sprang bra ändå. Från A till C hade hon stannat på sin plats vid B men då hade Maja sett henne och ropat. Jag vet att hon gör så och det är inget problem, så länge hon väljer att bara kort kolla in sin gamla plats. Men från C ner till A hade hon inte stannat utan bara sprungit på. Duktig tjej. På eftermiddagen var det lydnad på klubben, vi körde ett ekipage i taget och det är alltid kul att se nya ekipage. Jag körde Vegas i eliten förutom metallen. han var lite pipig och taggad och tjuvade på inkallningen. men på det hela gick han fint, för att ha varit utan regelbunden lydnadsträning ett tag.  På kvällen fick Lok busa med sin syster Linna och en lite yngre schäfervalp vid namn Nisse.


på söndagen fick de mer rutinerade hundarna springa en längre grundsträcka med flera förlängningar. Jessica och Tommy körde sin fina Quick och han skötte sig fint, nya utmaningar som han löste efterhand. Det var spännande att se hur duktiga och genomtränade hundarna är för att klara sin uppgift som rapporthund.

Jamie och Jamma fick springa korta sträckor på en äng. Jamma kändes trött så det var nog tur att hon inte fick någon mer avvancerad uppgift.  Vegas fick ett spår som han löste fint och hör och häpna uppletande träning. Herregud så jag drar mig för att träna detta moment. Men när jag väl gör det så är det ju rolig. Jag fattar inte vad grejern är.. Vi behöver verkligen träna på detta så bara gör det!!


Tack snälla till alla inblandade för en toppen helg! rapport vill vi gärna träna och veta ännu mer om.

Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se