True Friend

Senaste inläggen

Av Malin Fahlén - 20 december 2014 23:20

Det här året går inte till historien som ett av våra mest framgångsrika år måste jag säga.

Vi har nog brutit fler tävlingar än vi genomfört tyvärr. Vi har därför inte uppnått något mål för i år, rätt deppigt att skriva så! CRAP!


Våra mål för 2014 var:


Vegas

  • Göra vårt bästa för att kvala till bruks SM 2014
  • Två tävlingar på över 600 poäng

Vegas inledde säsongen helt ok men tyvärr var/blev han skadad väldigt snabbt in i säsongen. Vi tävlade fyra tävlingar på våren sedan gjorde vi allt för att läka ut en muskelbristning i vänster bog. Vi koppelpromenerade, lasrade, gick i vattenbryn och fick tillsist börja simma. Inför höst säsongen var vi därför inte i toppform då skadan tog väldigt lång tid att rehaba. Funderade på att vila honom hela året men valde ändå att köra honom då han inte tappat några muskler men massa träning hade vi ju tappat. På hösten fick vi även problem med krypet, han reste sig, blev osäker och låg. så några tävlingar som jag ändå visste var körda valde jag att belöna upp krypet på i tävlingssituvation. Vi gjorde en kanon tävling där vi hade fullt på specialen men med två nollor på lydnaden så blev det ändå inga poäng att skryta med. men en väldigt fin känsla på lydnaden hade vi då. Topp! På åtta tävlingar har vi tagit två cert och två certpoäng resten har vi brutit. Så bara att se det positivt nästa år kan bara bli bättre.


Jamma

  • Tävla klass tre i lydnad
  • Ev tävla elitklass lydnad

Jamma fick flytta till en ny ägare så henne har jag inte tävlat alls detta år. Men jag får fin fina rapporter och jag har även träffat henne några gånger och jag vet att hon har det toppen i sitt nya hem. Självklart saknar vi henne, våran fina tjej men jag vet att hon är väldigt älskad i sitt nya hem och att hon där får vara nr 1 som den prinsessa hon är


Lok hade inga mål för året för jag visste inte ens att han skulle flytta hit! Han var inte ritkigt planerad men det blev ju kanon ändå. Med honom hade jag tre grundmål i träningen för året och det var, gripande, fart ut från mig och fart in till mig. vi har nog hunnit med lite mer än så men just dessa tre har varit prio. jag tycker det har utvecklats bra! Han har även tävlat rallylydnad med ett godkänt resultat. Vi får se vad som händer 2015 med denna lilla gobit.

ANNONS
Av Malin Fahlén - 19 december 2014 17:02

I onsdags var vi på kurs för Frida Wahlen. Jag gillar verkligen Frida då hon är en väldigt varm och positiv person som är intresserad av ens hundträning men hon är ändå inte rädd för att ifråga sätta varför man gör så eller varför man belönade det där.

Den här gången var det Lok som fick gå kurs. Vi började att titta på hans fotingångar, han har höger ingångar eller runt ingångar kan man oxå säga. Vi fick bra tips på hur vi skulle gå vidare med dem, dels att jag skulle stå ganska nära något tex, en vägg eller ett träd. Just för att tvinga honom att bromsa, det är lite av vårt problem att han inte bromsar men även att han ibland kommer in lite snett.

Nr två som vi pratade om var hur mycket jag kan gasa på honom i exempelvis sociala/tävlingslika belöningar och att han ändå ska kunna koncentrera sig efteråt. Där tyckte Frida att en ganska lugn tävlingslik belöning var bäst och att han innan han får den "riktiga" lekbelöningen så måste han koncentrera sig t.ex genom att sitta med kontakt. Han får inte ta belöningar själv utan ta den ordet. Men sedan i belöningarna kunde vi båda vara hur vilda vi ville, bara att gasa på så länge det finns en broms.

Saktagåendet hann vi också titta på och där fick vi bra tips i att han måste gå ganska långa sträckor och hela vägen fram till belöningen inte bara några steg och sedan galopp på varsågod. Jag kunde även hjälpa honom med ett koppel runt magen kopplet ska hela tiden vara slappt.

Vi avslutade med att han fick leka gärnet med Frida då Lok tycker att andra människor är ganska onödiga när hans mamma är med. Men att leka med någon annan går bra. Frida tyckte det var en bra övning för Lok.


Nu är vi väldigt träningspepp. Tur då att vi är lediga i hela 18 dagar!! Wiiee! Det absolut bästa med julen, att vara långledig:)


Vi fick även äran att träffa Jamma igen då hennes nya matte carro också var med på kursen. Hon var lika gullig som vanligt och dagen till ära sjöng hon fint för oss:)

ANNONS
Av Malin Fahlén - 24 november 2014 18:59

Vegas har blivit en sökhund nu igen. Av lite oklar anledning har vi börjat med sök igen. Det är både kul och frustrerande, oftast går ju inget pass riktigt som man tänkt och man är alltid efterklok. Vegas är en hund som gärna vill springa, men han brukar ändå ha nosen på. Bara det att systemet blir lidande. Så nu har vi fokus på raka slag och station två samt markeringar. Får vi se till våren om vi ska ge söktävlingarna en ny chans.


I helgen har vi kört två pass. Ett i Enköping på en bruksdags för aussies som Maja fixat. Vissa slag blev väldigt fina och vissa blev bra efter omskick eller hjälp. Jag gillar dock att han börjar tänka i något typ av system/slag. att han faktiskt går ut fint och slår fram i de flesta skicken och kommer in till mig igen och inte drar fram i hela rutan. På lördagen blandade vi station ett och station två i en för oss ny ruta. I det passet tyckte jag att han slarvade lite med att gå ut på djupet vi kör på 60 meter. Så till söndagens pass ville jag ha fokus på station ett alltså träff rakt ut. På söndagen körde vi med två av Loks syskon och en till stjernborgare samt Jessica och Quick. Jag blev nöjd med mitt upplägg, dock blev det lite stessigt då det började mörkna. Men under söndagen fick vi dels en utmanande ruta med mycket kuperad terräng men även chans att träna på helt dold figge i låda. och så hade vi med oss ett barn tält. Vegas markerade fint på de två helt dolda figgarna och gick jättefint och rakt på vänstersidan. På högersidan hade han svårare men han löste det, på ett slag fick vi ta till ljud för att han skulle kunna lokalisera figgen. Igår fick han även skälla till jag kom. Och det funkade fint! Efter åt hade jag önskat att jag gett hjälp på högersidan innan jag skickade honom, då hade han fått lyckas direkt men nu fick han å andra sidan kanske lära sig något. Vem vet?!


Utöver själva söket så labbar vi lite med uppvärmning, vad funkar och vad funkar inte. På lördagen hade han en lång uppvärmning dels var han med och vallade rutan och sedan körde han som hund 2 så undertiden som ettan körde så fortsatte vi att värma upp. Dels med att springa i framslag, markeringsträna på mig men sedan innan vi skulle in fick han köra mer fokus för att samla ihop sig. Jag försöker oxå träna på hur jag ska föra mig på stigen, att inte stressa utan ta tid på mig. Det känns bra.


Lok har fått träna nosework och lydnad samt spåra. Vissa lydnadspass känns så bra. Han börjar få en del kunskap. Roligt är oxå att han har bra fokus i lydnaden även om han är rätt så reaktiv på det mesta i övrigt. Spåra går oxå bra när han koncentrerar sig och inte tycker att galopp är en bra gångart att spåra i. Men en sak är då säker att jag är så himla nöjd med min lilla kille. Han är både gullig och rolig och ett riktigt charmtroll. Våran lillkille!

Av Malin Fahlén - 10 november 2014 21:25

Oflyt kan man säga att vi haft på sistonde. Lok har fått en skärsår i trampdynan för ca två veckor sedan men är som tur var på g nu igen. Men två veckor i vila var lite för mycket för den unga herren, han höll på att krypa ur skinnet. Vi fokuserade dock på att spåra under denna tid. lugna svåra spår med godis i. Det gick över förväntan han brukar annars galoppera fram i spåret. Men trött det blev han INTE! Gaaahhh! Men nu har vi börjat så smått att träna mer och mer igen. Han är rolig den lilla men man behöver en plan. En plan för att våga gasa samtidigt som man inte får tappa huvudet liksom. För då kan det lätt bli fort och fel och lite ljud på det. En balans behövs. Det ska vi jobba på i vinter. Annars är han väldigt duktig med nosen både i spåret, men även vid vittring, uppletande och en inne lek som vi gör... Att leta kaffe i olika burkar och rum.


Vegas kör sök nu igen, tre pass har han kört och ja vad kan man säga han älskar det. Efter pass två blev han dock halt men blev snabbt sig själv igen med vila, massage och streaching. Hans fockus är system och markeringar. Jag har en plan för detta. känns bra. annars är långa eller krånliga spår hans aktivering och lite lydnadns lydnad har vi dammat av igen. så som vittring och fjärr. Saker att träna inomhus.

Vegas svalpar i kull 2 är nu nio veckor gamla och alla har flyttat till sina nya hem. Lycka till ni små!! Hoppas vi ses:)


Med detta mörker känns allt lite småtråkigt men något som är kul är att vi har skaffat en liten yta på vbk där man kan träna inomhus. Det känns jätteskönt. Finns alltid pill att göra.

Av Malin Fahlén - 5 oktober 2014 19:18


Måste man laga det, inte bara vira silvertejp runt och hoppas att det håller!! Vegas och mitt kryp är trasigt, väldigt trasigt det måste repareras från grunden. Det känns som ett stort projekt och just nu är planen att vila en stund från momentet. Och sedan börja om. Gör om gör rätt liksom.


Idag har vi tävlat på Tyresö BK. Mängder av trevliga funktionärer och medtävlande. Tack för en fint arrangerad tävling och väldigt roligt att se mycket fin brukslydnad idag. Min klubbkompis och så lika SM- vinnaren i spår vann tävlingen och deras första fyra moment på lydnaden gav mig gåshud. Det var så snyggt och blev belönat därefter.


Vi inledde dagen med att dra start 10 av 10 spår. lång väntan med andra ord, och ju längre tiden gick desto fler bilar med glada svampplockare han det komma till parkeringen och så vidare in i skogen. Tyresö har sina spår i en kuperad skog med mycket bergo och dalar. Vegas gick ut jättefint i rutan och drog sig lite mot höger fick fatt i spåret och valde vänster lungt och fint gick han ut. jag hängde på och precis när han ska kliva ut ur rutan så stannar han och tittar på mig, sedan doppar han snabbt ner nosen igen och väljer nu att vända och tuffa på med hårt drag i linan till höger. Skumt tänker jag men hänger på över linjen. Bakspår och tillbaka till rutan. Fan oxå!! Antingen blev det ett ryck i linan precis då eller så tittade han precis upp på mig och såg att jag stog stilla, (skulle precis ta linan runt ett träd) och tolkade att jag stog stilla som att han valde fel håll. konstigt och sååå onödigt! Får be någon att titta på mina upptag och hur jag agerar. Sedan tuffade han iväg, hittade första pinnen bra, vinklade sedan mot höger och följde spåret på en bergskam, när jag tittade upp såg jag två figurer längre fram och tänkte nej har han bytt spår, men vad kan man göra mer än att hänga på, så vi spårade ikapp dessa två svampplockare och vegas spårade ända fram till svmp korgen och förbi. Straxt efter kom pinne två, så duktig kille! Sedan fick vi lite strul och han fick jobba hårt hårt för att komma på rätt köl igen, här försvann nog pinne 3 och 4. Så i mål kom vi med 5 plus slut. Men jag är verkligen nöjd att han alltid jobbar hårt i spåret och löser alla svårigheter som dyker upp.

valet och kvalet att bryta redan här eller köra på. Valde att köra uppletandet och det blev ju bra han hittade fyra föremål och levererade dessa utan tugg så dubbel 10. Skönt!


Innan det var vår tur på lydnaden så hann det börja regna. Men vegas kändes fin när vi värmde upp och ingången och fotgåendet var bra tycker jag. Inkallningen första gången med nya kommandot gick helt ok, han sprang på bra och gjorde stoppen bra. Lite mer tryck sista biten in sedan känns det helt ok. Framåtsändadet var dåligt, ingen tempoväxling och tveksam in till mig, sedan ville han inte gå fot utan gick en bit ifrån. andra sträckan var mycket bättre. Sedan kom krypet, som var kaos och skitdåligt från början till start. Ville inte sätta sig i början och sedan kröp han iväg så han hamnade långt fram och då blir ju allt dåligt, alla svängar och flytet. på slutet valde jag att ta tillbaka honom och lägga honom igen och så fick han krypa en kort bit som kändes bättre. Där valde jag att bryta och gå av och belöna honom. Jag ångrar att jag inte belönade redan på inkallningen det hade varit så mycket bättre känsla på det!


Nu får vi lägga detta år bakom oss som ett skit år och komma tillbaka till våren. Då ska vi vara så mycket bättre! Och redo! och krypet ska vara vårt bästa moment!!

Av Malin Fahlén - 4 oktober 2014 12:38

 Förra helgen var vi iväg på ett ävetyr. Vi hade blivit inbjuden till Skogsbospelen 2014 som Robin och Emma arrangerrade på sitt landställe i skogsbo/Garpenberg. Jag och en klubbkompis från VBK var i samma lag. De tre andra ekipagen som var med håller på med räddningsträning och ska om några veckor åka och tävla räddning i en lagtävling i skara. Det här var alltså uppvärmningen. Första uppdraget var att hitta till platsen som vi fick en bild på. Man kunde "köpa" ledtrådar för kopparmynt som man fick samla ihop. Så janne fick börja hugga ved medan jag och Vegas letade ledtrådar i den uppmärkta rutan bakom vedbon. Dock var inte vegas till någon hjälp då ledtrådarna var gjorda i små papperslappar. Vi lösteuppdraget med hjälp av wikipedia. och åkte till den platsen. Så här förflöt sedan dagen med mängder av uppdrag av olika karraktär, bland annat spåra efter tjuvar på ett grus/gruvunderlag och samla in det som de tappat, kopparmynt i små påsar. Vi fick även gå in i en gruva och leta efter silver. Så häftigt var det och både Lok och Vegas tyckte det var väldigt spännande. På kvällen var det prisutdelning och janne och jag vann! WIEE!! Vi visste att vi låg bra till då vi samlat mycket mynt men man vet ju inte, ibland är det ju inte det enda viktiga i en tävling. kanske?! Vi fick en superfin pokal som bevis och även äran att arrangera nästa års spel. och vin och toppenbra reflexvästar till hundarna, samt en jättegod middag. Tack snälla ni för att vi fick delta! Det var super!

   På söndagen var det sedan tidig uppstigning och avfärd till Gävle/skutskärs årliga dubblerade tävling. Det är alltid så trevlig i både skutskär och gävle och fina spårmarker. Detta år var inget undantag! Vegas och jag började toppen med fullt på både spår och upptag. Sedan åkte vi till skutskär för lydnad och upplet.

helgen innan var vi i borlänge och tävlade och där gick det inte så bra vare sig på spår eller uppletande så jag valde att bara köra jättekort lydnadn och belöna upp inför framtiden. I veckan har vi dessutom tränat väldigt bra på våra svagheter så det kändes pepp inför söndagens lydnad.

Det hela började kanon med ett fritt följ där känslan var super och både vegas och jag gick på bra.

Betyg

fritt följ 9 och 9,5

Inkallningen sedan blev väldigt knasig, han hörde inte när jag ropade det blåste så jag fick ropa tre ggr innen han kom, men sedan gjorde han momentet fint

betyg 0 och 0

framåtsändandet var fint något långt på ena sidan och lite mer tempo in till mig, annars väldigt nöjd

Betyg 8 och 9

krypet sedan vår akilleshäl, här la han sig ner fint men precis när jag skulle börja gå blev han osäker/missförstog så då hukade han sig upp, men sedan kröp han fint. Men lite osäkert

Betyg 5 och 0

skallet var jättefint och han skällde på bra trots TLs komandon, dock precis när hon sa sluta på sista ljudet så började han skaka på huvudet, jag tror hans öra slog i min väst så då tystnade han innan mitt komando. men annars väldigt bra.

Betyg 9 och 9

Metallapport var fin fart ut och in, dock ljud på gripandet men det hörde kanske inte domarna?

Betyg 10 ch 10

Tungen lika så bra fart in och ut, litet ljud

betyg 10 och 10

hoppet var han taggad på och gjorde sina ljudliga utandningar på, dock tyckte domarna att han hade snuddat hindret

Betyg 8 och 8

stegen var för en gång skull väldigt fin

betyg 10 och 10

Han var så fin genom hela programet och var pepp och på, precis som han kan! Det var jag väldigt glad för. Dock kändes det ju efteråt som fan! varför måste det alltid vara något som strular och inkallningen som han gör hyffsat annars. och han kan ju krypa. Sådet drog ner det hela ganska hårt, men var bara att ladda om och gå till uppletandet. Som vi aldrig har haft mer än tre saker i. Deras ruta är på äng och jag har svårt att få något bra flyt där. Det blåste ganska mycket så det kändes ju hoppfullt. Han jobbade jättefint hela tiden med hög fart och glädje, och vi hittade snabbt tre saker. Vi var nu på den högra sidan och här började han springa väldigt mycket utanför rutan så jag fick kalla tillbaka honom, men jag var väldigt nöjd med hur han letadef int även på invägen. Annars är han väldigt bra på att springa på djupet:) Skickade ut honom igen och nu fick han träff precis i högra hörnet. Vi fick betyg 10 och 10!! Pust det var så jäkla skönt!

Dagens high five var helt klart

Fullt på spåret

fullt på uppletandet

känslan på lydaden

fria följet

framåtsändandet

metallen


high low

inkallningen, mitt fel som har så dåliga komandon. har nu bytt så jag kan ropa högt och tydligt

krypet, att han blir så osäker och jag med. dålig dålig känsla

känslan efter, att vara besviken trots så mycket fint


dagen slutade med vinst och cert på 565 poäng och 70 poäng bort på bara två moment på lydnaden. Herrejävlar vad bra det hade kunnat bli om inte om fanns!

Av Malin Fahlén - 7 september 2014 23:52

I helgen har vi varit på aussie mästerskapen i håverud. Soligt väder. Trevligt boende. Härliga tävlingsdagar och många trevliga aussienänniskor.

Lok som ännu är ung och inte mogen för någon tävling fick pröva på rallylydnadstävling. Vi hade inte övat på någon bana innan utan bara tränat lite på vissa skyltar. Han skötte sig fint med bra fokus och samarbete. En gång nosade han på en skylt men sedan var han med igen. Vi fick 94 poäng och en godkänd runda. Jag råkade göra fel på en skylt så det blev tre poängsavdrag. Nu kommer inte rally vara något som vi kommer syssla med men bra för en vilde att pröva på lite tävling.

Vegas skulle tävla elitspår. Inleddes med lydnad. Fria följet var jättedåligt. Han ville nog gå hem. Men vi kämpade på och jag tyckte han kom igen mot slutet. Men långt ifrån den fina känslan vi brukar ha. Inkallning ok. Har inte tränat det så mycket pga av skadan. Framåtsändande var ok. Han slog inte av som han brukade och ingångarna var dåliga. Krypet nollade vi då han la sig långt ifrån mig och sedan var vobblig. Tillslut reste han sig så pass att det blev en nolla. Jag får ta på mig detta få jag för en vecka sedan förstörde vårt helt okejiga kryp. Skallet var så bra! Lite studs på första men skällde ända tills JAG sa tyst var tyst och fin och skällde sedan toppen igen! Nöjd! Apporterna var ok lite ljud på metallen. Tungen var bra. Hoppet fullpott. Stegen lite tveksam ner. En berg och dalbanelydnad det har man inte råd med. Speciellt inte att nolla ett 40 poängsmoment. Känslan var rätt dålig efter. Mest för att vegas kändes ledsen på fria följet och blev osäker på krypet. Dumt och en svår känsla att bli av med.

Uppletandet i en svårt ruta där man inte såg hunden eller bakkant. Vegas jobbade som vanligt bra på djupet och tog in tre saker. Sedan var det svårt med det fjärde han blev även lite osäker när han inte såg vart på linjen jag flyttade mig. En träningssak.

Idag var det spår och han kändes laddad på påsläppet. Gick ut fint. Fann spåret kollade av till vänster men valde bestämt höger. Jag höll emot i linan men han stretade bestämt på. Var säker på att detta var rätt håll men icke! Bakspår. Han blev lite förvånad när jag vände honom men sedan tuffade han på. Alla pinnar in i ett roligt och varierande spår! Jättenöjd med hans spårarbete mindre nöjd med bakspår! Alla pinnar är dock värt att fira bara det! Vi slutade sjua med 520 poäng och certpoäng. Nolla på krypet. Bakspår. Tre föremål. Det finns att förbättra helt klart!

Tack till arrangörerna och alla ni som varit funktionärer. Ni gör ett hästjobb!

Vegas och jag tackar för peppen och applåderna under lydnaden. Det behövdes! Och det hjälpte oss båda! Nu får vi analysera och göra om göra rätt!

Av Malin Fahlén - 1 september 2014 22:16


Herregud vilket SM det blev. Så coolt att Ari och Hera vann! De vann spår SM!! Miljoner grattis, jag kan inte ens föreställa mig känslan. Men den måste vara underbar!!


Emma på vbk hade fixat jättefina knappar till team heras hejarklack och även en banderroll och en t-shirt till ari. Så vi var rikitigt taggade inför helgen. Som en kittad hejarklack liksom.

   


Vi åkte ner på fredagen och emma, jag och izabelle skulle bo på hotell. Min cehf driver/äger oxå ett hotell i nynäs så vi tog in där. Tack chefen! Vi inledde fredagen med shopping! Alltid är man så taggad för detta. Mera dog tältet blev nog mest besökt där jag tror att vi alla handlade rätt mycket. Lok fick även en egen spår sele i grönt och jag fick nya stövlar. Nöjd med shoppingen blev vi trots att det var lite mindre utställare detta år men alltid hittar man något.

Vi såg sedan platsliggningen som avlöpte fint, inget stök i varjefall. sedan åkte vi och käkade och hem till hotellet.


Lördagen började med promenad för hundarna och sedan hotellfrukost. MUMS! Jag och Emma ville se lite rapport innan ¨Team heras uppletande. Under frukosten kom även härliga nyheter om att Hera gjort ett superjobb i skogen och hade fullt på upptaget och 6 plus slut in.

Rapporten blev en riktig rysare. Vi kom lagom till att hundarna skulle skickas från A till C. Starten gick på ett öppet fält så man såg bra. Det var god stämning för alla hundar hade sprungit så fint ner från B till A. De första hundarna är iväg och i år kunden man ju följa hundarna på en karta med gps sändare nere på området. Efter några hundar så börjar de skjutas väldigt mycket i skogen och det brukar inte vara så bra när skotten kommer så tätt eftersom att det betyder att någon har vänt eller irrar. efter en stund kommer det tre hundar vändande tillbaka på rull. det skickas några nya hundar men nu kommer det fler och fler hundar tillbaka. Det hela slutade med att endas fyra hundar kom in till c-stationen. Men alla dessa sprang sedan fint alla de övriga sträckorna.


Vi åkte och tittade på uppletandet som gick i en fin men lite klurig ruta. med ett dike som delade av rutan och framdelen av rutan var väldigt slybetäckt medan resten var lite kalare terräng. Team Hera skötte sig helt otroligt bra även här och levererade snyggt in tre föremål med en minut kvar så skickades Hera återigen ut i rutan och efter två skick till så fick hon vind på föremål fyra. det låg lite lurigt ganska nära baslinjen vid en stubbe. Hurra fyra föremål och betyg 10 och 9,5! Gåshud och tårar i ögonen för det fina arbetet. Detta gjorde aå att bästa teamet gick upp i ledningen inför söndagens lydad och skulle därmed starta sist.

 


Resten av dagen förflöt med lite hundträning där tjejerna lärde vegas att krypa i ett framförgående. Inte så uppskattat av mig men men;) lite mer shopping och allmänt hundsnack. På kvällen var vi alla väldigt trötta så vi käkade på hotellet och satt sedan och pratade om allt och inget. Det var en rolig kväll där alla fick sitt alterego uppmärksammat. hahha


på söndagen var det så dax! det hela skulle avgöras. Så sjukt spännande och pirrigt var det även för oss som hejade på. Hur måste inte då de tävlande ha känt sig. När det var Heras tur så hade de avgörandet själva. Inga nollor eller något tok så var vinsten deras och de levererade så snyggt! Ari såh avspänd ut och förde Hera på ett fint sätt. Hera såg glad och pepp ut. De gjorde en strålande uppvisning och segern var deras!! Hurra och grattis! Ni är fan bäst!! I HELA SVERIGE!!!!

efter det var det svårt att ladda om men emma och jag fick till bra träning med våra hundar på konstgräsplanen. sedan övergick vi till att slöa i gräset och njuta av solen. Vid prisutdelningen sedan fick vi åter jubla och ropa! Bästa avslutet på en SM-Helg!! så sjukt coolt! De vann:)

 

Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se