True Friend

Senaste inläggen

Av Malin Fahlén - 26 mars 2012 23:22

Vilken fantastiskt underbar helg vi haft. Superfint väder, vi kunde sitta ute i bara linne. Underbar fantastiskt skog nära nära. Ja en helt perfekt helg, med massor av hundträning. Vi har spårat och tränat lydnad och gått skogspromenader.


Vegas fick ett spår på 1,1 km som han tog så galet bra! Han tog alla pinnar, två spetsvinklar, höll ett högt tempo. Var spårsäker och man såg på honom hur kul han hade. Bästa bästa! Nu kommer man väl aaldrig få en sådan fin bit skog på tävling men det var underbart att få träna i en såååå fiiin skog.


Jamma fick jaktspår efter Maja, hon taggade på sig och satt och gapade när Maja gick iväg. Sen spårade hon fint, med drag i linan i ett lagom tempo. Hon blev vääldigt väääldigt glad när hon som slut fick jaga ifatt sin bästa gudmor Maja och få en massa kattmat. Duktig liten. Sen fick hon träna lite lydnad, med mer blandat resultat, det där med att lämna föremål till mig, det är svårt... Andra saker gjorde hon bra. Men nu vet jag vad vi ska lägga mycket krut på.


Vegas fick träna galopp in med metallapport och vanlig apport. Han fick även nöta på långsammarsch i framåtsändandet. Det ser fint ut, han är lite sned men just nu bryr jag mig inte om det. så länge tempot är skritt. Även kryp med vinklar börjar kanske arta sig och skallet är stabilt.


Vi åkte en sväng till Rättvik för en kvälls/nattävling konceptet var kul. Valpen skötte sig och kunde lägga sig och sova. Vegas sköter sig alltid om någon undrade.


På söndagen lika underbart. Jamma fick ett ängsspår för första gången. Det gick riktigt bra, hon är noggran och duttar gärna i fotspåren. Blev väldigt glad för kattmaten. mer lydnad för båda. Nöjd


Innan hemfärd gick vi en härlig promenad i skogen. Vi gjorde upp storslagna planer på att okupera stugan och bara flytta in. Vi skulle ju kunna skaffa höns, får och säkert tjuvjaga ett och annat djur. Äta bär och svamp. samt bara träna hund hela dagarna. Hur underbart? Tyvärr blev det inte verklighet och några mil senare rullade forden in på hemmaplan. Tungt! Gjorde ett försök av repris på helgen och åkte till skogen med hundarna idag med. River fick spår, Vegas fick spårpåsläpp i udda terräng. 3 av 4 rätt. nöjd! Det som kan förbättras är mitt jobb med linan och sedan öka avstånd i en elitruta kan spåret ligga på 40 meter om jag förstått saken rätt. jamma fick träna på att leka och plocka upp leksaker till matte. Det går med lite god vilja. Sedan gick vi en lite sväng i skogen bara den lilla och jag. Mysigt men inte i närheten av djupaste dalaskogen.

ANNONS
Av Malin Fahlén - 18 mars 2012 23:41

Nu har vi njutit klart av lydnadschampion grejen. Nu ser vi frammåt och satsar ett tag på brukset. Det är ju vår nu och då passar det extra bra att vara i skogen.


Vi har spårat mycket på sistonde, Vegas har varit het. Galopp är hans melodi i livet så även i spåret. Så jag har varit lite försiktig med spårupptagen för det har känts som fort och kanske fel inget jag vill ha. Men nu efter att ha fått spårat några gånger så har vi även kört påsläpp och det har funkat fint. Vi har även börjat använda skogspinnar i spåret och inga problem där inte. Nu skulle jag bara behöva skaffa mig några vettiga sådana pinnar... Sanna? Insåg precis idag att jag nu måste lära in bruksstegen på riktigt. Det känns stort och kul! Annars så känns brukslydnaden rätt kul nu. Vi har lite nya ider att testa och vi behöver lära in en del nytt. Skoj


Jamma har också fått spåra nu. Och hon är noggran, inget hets där inte. Och hon vill INTE plocka upp något som kommer i spårets väg. Nu har jag börjat lägga handskar med köttbullar i då stannar hon i varjefall. Idag fick hon ett jaktspår efter Maja och det taggade hon rejält på. Fick liite störning av en hare som hoppade fram så ett tag hade hon beslutsångest, men valde gudmor framför hare. Duktig tjej. Vi har även vallat lite och det går bra förutom att hon inte har något stopp. Och att hon mer nog tycker, flytta dig du är i väääägen när jag försöker stoppa henne. Dax att ta tag i det på riktigt!

ANNONS
Av Malin Fahlén - 27 februari 2012 18:15

You're simply the best, better than all the rest. Better than anyone, anyone I've ever met!

 

     

Igår blev min bästa Vägzy en lydnadschampion! och jag, jag är sååå glaaaaad! Bästa bästa DU som jag älskar dig!!


Efter en rätt knackig start med det konstigaste fria följet ever, så blev det ju rätt bra till slut. Fortfarande mycket att jobba på men han gör mycket fint också som jag är supernöjd med. Nu ska vi njuta och så länge ska jag fila på hur vi ska gå vidare, vad behövs ändras på osv. Vi är INTE nöjda så här utan nu ska vi träna för att nå över 300 poängsgränsen. Med bra planering och bra utvädering samt ovärdeliga träningskompisar kommer det gå. Och det kommer vara så MYCKET KUL på vägen!!


Av Malin Fahlén - 21 februari 2012 17:31


I veckan som var hade vi årsmöte. Vegas vann guld för årets lydnadshund och för årets agilityhund på vällingby bhk. Duktig kille. och mitt uppdrag som kassör var avklarat! Tack gode gud för det!

 


I lördags åkte Izabelle och jag med våra valpar till sollentuna för att Jamma skulle få ställas ut inoff. Vilken lycka både hon och jag tyckte. När jag skulle visa vaccinationsintyget så frågade den ansvariga om vi skulle satsa på en utställningskarriär, eeehhhh nej blev mitt svar, jag tror inte hon är den showande typen.

Väl på plats så blev det liite stressigt för alla aussies var redan i ringen och jag fattade inget, så vi slet fram vår nummerlapp och på med utställningskopplet snabbt som sjutton. men det visade sig sedan att de bara övade sig som tur var. Så vi han förbereda oss liiite bättre. Mitt mål för dagen var att Jamma skulle få en trevlig första upplevelse av en rätt stökig miljö. Hon var stenccol så det var skönt. Hon uppvisade fin attityd i ringen och höll god kontakt med mig. Det där med att springa i utställningskopplet hade vi liksom glömt bort att träna på, men det gick bra ändå. Hon både travade och stog fint. Lite bus men det tar jag som positivt. Att bli hanterad gick jättebra och hon stog så fint medan domaren klämde på henne. Det slutade med en andra plats med HP. Vilket vi är supernöjda med. Vet tyvärr inget om vilka de övriga var. Eftersom att min superuppfödare med sin supertalang att veta allt om alla aussies inte var på plats så var vi liite vilsna. Men det kändes som att Jamma var yngst i varjefall (6-9mån) men hon är ju rätt liten och inte så mycket päls. Domaren frågade två gånger om hur gammal hon var. Nu har vi gjort det i varjefall och nästa lördag åker vi till sundsvall för att showa lite mer. Kul och nyttigt för den lilla katten J.

   

 


Av Malin Fahlén - 13 februari 2012 22:19

Vilken underbar sol det har varit nu i några dagar den ritkigt värmer. Den där Jamma Jansson har blivit hela 6 månader gammal, tiden bara flyger fram. Och som jag gillar henne! Jag tycker hon utvecklas för varjedag och så är hon heelt galet sööt. Jag smälter verkligen varjegång jag ser henne.

 


I helgen har vi varit hos Maja och sedan hos Matilda. Vi har promenerat, letat efter djur till vår gård. En lama och några alpackor blev det. I söndags var vi till Bro för att titta på deras elittävlingar och heja på bästa brorsan så klart. Jamma och Viggo fick miljöträna i tävlingsmiljö och skötte sig med bravu. Så himla fiina var dem. Jag blev jättenöjd med Jamma hon kunde bjuda på flera fina beteenden men även slappna av fint.


Idag har vi tränat ett pass på klubben. Motivationen tröt liite när det väl var dax men några saker fick vi till. Jag tycker att den där lilla tjejen gjorde några riktigt fina saker idag. Och även hemma fick vi till lite apporteringsträning som funkade så fint. Vi är liiite på g känns det som. Det känns som att jag har hittat rätt mer och mer vad det gäller henne. Och jag tycker att hon uppvisar en fin attityd till träning och ett engagemang som jag gillar. Nu ska vi bara jobba ihop oss till ett team. I helgen väntar fler äventyr för de små.

 

Av Malin Fahlén - 29 januari 2012 20:01

I går var Vegas och jag iväg och tävlade i Nacka BKs ridhus. Samling klockan fem en lördagskväll, kändes väl lite sådär. Men väl på plats så var känslan på topp, fasiken så fint Vegas gick!! jag blev superglad över hans fina attityd och han utförde de flesta moment riktigt riktigt bra. Så hade jag bara flyttat honom ca 5 cm i rutan så hade han varit en lydnadschampion vid det här laget... men jag bara stog där som ett fån och undrade för mig själv är han i rutan eller ej. Tillslut beslöt jag mig för att lägga honom, och då var hans ena framtass utanför precis precis... men men man lär sig något nytt! Hädan efter ska jag alltid dirigera om honom om han befinner sig nära kanten. Det var i samband med rutan oxå som domaren helt plötsligt skrek till mig att jag fått gult kort... oooopppssss Det var under förflyttningen till rutan som jag berömde vegas och då passade han på att smita mellan mina ben som han ofta gör och fånade sig liite.. Det är INTE tillåtet i elitklass tydligen, så jag blev varnad med ett gult kort! Men det gör ju faktiskt inget.... Sen fortsatte tävlingen med samma fina attityd från Vegas sida. Han fick tior på både metallen och vittringen. Vittringen var ruskigt snygg, galopp ut, nosade snabbt på alla pinnar fram till den näst sista som han oxå högg, snabb galopp in till mig. fasiken jag fick rysningar, vi som kämpat så!!( Eller vad säger du Izabelle?) Fjärren kändes också jättebra, jag fick göra ett dk men han utförde alla skiften med bra attityd och han rörde sig ej framåt. Det känns att den träningen gett framsteg. Full galopp på inkallningen gjorde mig superglad, det har ju också strulat en hel del. Fasiken så synd det var på rutan för med den här tävlingen hade det känts toppen att bli champions på. Men nu vet vi att vi kan!!! Nästa gång då jäklar ska ingen ruta i världen få stoppa oss! Jag är superladdad!!! Vårt sämsta moment just nu är verkligen fotgåendet, och jag har svårt att komma till rätta med det problemet... Måste klura och prata med mina träningskompisar om en lösning. Dumzätat var nytt för denna tävling, och där missade han ett skifte, men jag tycker ändå mycket bättre om zätat än om dumrutan. Så det kommer bli bra. Måste säga att det är en bra start på 2012 än så länge...


Jamma har varit på besök i Enköping några dagar och verkar ha skött sig. Hon är en rätt enkel hund att ha med sig och charmar de flesta i sin omgivning! tack snälla Maja för hjälpen! Hon har även gjort sina första ridhusträningar och jag tycker det funkar bra. Även om hon inte kan något ännu så är hon enkel att träna med även i nya miljöer, hon bjuder fint på det hon kan och kan även koppla av om jag tränar någon annan hund en stund. Jag är nöjd med henne så här långt

Av Malin Fahlén - 31 december 2011 23:14


Vegas

Lydnad

*Lydnadschampion

*Minst 3 tävlingar på 290 poäng


Bruks

*1 brukscert i spår

Drömmål: brukschampion

*Starta lägre sök


Agility

*Uppflyttad till agilityklass 3

*Pinnar i hoppklass 2


Jamma

Lydnad

Lydnadsklass 1


Bruks

Appelklass


MH


Röntgad


Utställd i valpklass


River

Bruks

Apellklass spår


Av Malin Fahlén - 26 december 2011 20:31


2011 var ett konstig år tävlingsmässigt. Vi tränade mycket under årets första del, men kom inte till skott att tävla Lydnadn har vi därför kör nu på årets sista fyra tävlingar. Tyvärr räckte inte det.. De flesta av våra mål nådde vi. Jag är  så nöjd med mina fina hundar. Vi lägger ner oändligt mycket tid på träningen. Det är ju vårt liv och det vi brinner för. Tur att vi har fler nördar i vår omgivning.


Vegas

Lydnad

Tre första pris i elitlydnad och därmed bli Svensk lydnadschampion.

Drömmålet för året är att kvala till lydnads SM 2012


*2 första priser i lydnad har vi. Idag på årets sista tävling blev pressen för stor och jag gjorde så vi nollade rutan. Liite besviken är jag hade varit skönt att tagit det sista första priset för att gå till vintervila och sen ta tag i det som behöver tränas mer på under vintern. Men vad gör det om 100 år?!  Hans attityd till en början var låg, men han tog sig. Där har vi mycket att träna på. Det vi tar med oss är en tia på vittringen. Vi som slitigt så med det!!


*Att kvala till sm har vi ej gjort och dit har vi lååångt kvar.


Bruks

Uppflyttade till elitspår


*Det klarade vi av med vår enda brukstävling för året.


Agility

uppflyttad till klass 2 i hoppklass

ta minst en pinne i klass två, i både hopp och agility

*Uppflyttade till klass 2 i hopp

* 2st pinnar i agility tvåan.


Utställning

Ställa i bruksklass

*med excellent och ck som resultat. Det är jag mer än nöjd med och Vegas är numera pensionerad från denna "sport"


Tjänstehund

Godkänt certprov i bevakning

*japp det lyckades vi fixa och kul hade vi under vår natt i skogen.


Övrigt

MT

* japp klarade både mentaldelen och extriören så KORAD är han numera


Vallning

Vi hade inga specifika mål. Mest på skoj startade vi två ASCA starter på får och tog leg. STDs blev han då.


River

River startar året som skadad, hans strörsta mål är att bli frisk så allt vårt krut kommer ligga där. I övrigt får vi se. River är ingen tävlingshund utan min bästa och finaste maskot.

*River blev frisk snabbt och har inte visat några fler tendenser på hälta. Han har gjort MH under året oxå.

Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se