True Friend

Senaste inläggen

Av Malin Fahlén - 22 juli 2012 21:21

I onsdags packade vi bilen full för att åka till Karlstad och delta på Värmlandsrallyt. Vi hade bestämt att vi skulle bo i tält på brukshundsklubben där. Väl framme var vi heeelt ensamma. Planerna var rätt blöta så vi letade upp den torraste platsen för att slå upp tältet på. Där bodde vi sedan i tre nätter det gick superbra lite kallt på natten bara, men Ikea låg bara ett stenkast bort så fyra fleecefiltar inhandlades raskt. Vi kan säga att solen skiner inte alltid i Karlstad.


Vegas och jag fick inte med oss något resultat men vilken känsla. Helt plötsligt körde vi som ett team, jag hade en plan och känslan var på topp. Heeeey agility är ju suuuperkul om det ska fortsätta såhär.. De fel som har blivit har varit mitt fel att jag varit sen eller otydlig i byten. Vegas har inte varit galen och kunnat själv i något lopp, det gick att bryta honom även när han var på väg in i en tunnel:) Jag har gått i mål och varit sååå nöjd! Vissa bitar på banorna fick vi till såå bra! Vi har vågat köra på nu ska vi fortsätta så. Alla banor har varit roliga och utmanande. Synd bara att planerna inte höll, de var vattenfyllda och geggiga speciellt sista dagen. Annat som är rolig är att det börjar verkligen synas mycket duktiga aussies ute på tävlingsbanorna. Superkul och hoppas att det är en uppgående trend. Heja heja. Extra roligt är att Vegas lillebror vasco tog sin första pinne i hoppklassen. Supergrattis Pia!


Den här coola bilden har duktiga Sofie Gustafsson tagit.(http://www.blogkeen.com/view_blog.aspx?id=23237023&blog=213533)

 


Nu väntar lite agilityträning inför nästa tävling som är i helgen. Jag längtar och har till och med en träningsplan inför veckan. Det mina vänner har aldrig tidigare hänt inom agility. Synd bara att vi har "slösat" bort hela våren.. men nu får vi sätta fart. Agility is the shit (just nu)

Att träna lite extra på inför helgen 

*slalomingångar

*starter att hålla min plan och våga köra

*framförbyten, fler framförbyten, jag HINNER!!!

*bakombyten in i rätt tunnel ingång


ANNONS
Av Malin Fahlén - 17 juli 2012 23:23

Vi har semester för fullt. Första veckan spenderade vi på landet. Mycket regn men oxå lite sol hade vi. Vi fick till lite välbehövlig agilityträning på skutskärs bhk. Izabelle hjälpte till att bygga SM laghoppbanan, typ. Den var skojig och som den äkta agilitynörden jag är körde jag den både framlänges och baklänges. Vi klarade dock ingen av gångerna på första försöket men jag fick coacha mig själv när inte Maja fanns tillhands och kom på lösningar till alla våra svårigheter. Så vi klarade i varjefall banan. Lite lydnad har vi oxå pysslat med men mest har vi röjt i skogen. River plockar blåbär så man får ropa och ropa innan han behagar komma. Vegas har lekt bevakning och ibland fick han faktiskt bingo för sina mödor, gjorde fina ljudmarkeringar och jag berömde och efter en stund möter vi en man som kommer från stigen som gick innan för vår stig.. Hahhaha bästa vegas. Den där Jamma lammet har börjat löpa hon har även taggat på sig i lydnadsträningen och hon känns riktigt riktigt kul och fin. Nu ska vi bara lite innan hon är startklar. På kvällarna och dagarna har vi spelat kort och andra spel. Det gillar jag. Men mest när jag vinner såklart... Vegas blev skadat och vi fick ironiskt nog styka oss från vårt enda ordinarie elitspår. men men vad gör det om 100 år? Nu är han i varjefall frisk och mer taggad på leksak än någonsin. Så nu kan vi börja träna på riktigt igen, vi har ju en hel lista att träna på.. Nu är vi hemma och ska packa om för att åka till Karlstad för värmlandsrallyt i några dagar. Pia och Maja ska med och några sockervindar tar vi väl med oss oxå. Vi ska tävla agility på dagarna och på kvällarna ska vi träna lydnad och spela kort och andra spel. Eller hur tjejer....?

ANNONS
Av Malin Fahlén - 17 juni 2012 22:42

Hurra! Vegas och jag har tagit vårt första spårcert igår på Gnesta/trosas bhk med klassvinst. Så sjukt nöjd faktiskt;) Det här är den första tävlingen som jag har fått besked om typ 2 veckor innan att vi är med på. Så nu kunde vi lägga upp träningen bättre. Spårträningen och uppletandeträningen har verkligen gett resultat. Vi har fockuserat på hårda spår med spetsvinklar. Påsläpp och lite dolda nya pinnar. Uppletandet, har vi tränat att vinda in föremål och att kunna vara i uppletande rutan utan att rusa omkrink som en galning. Lungt och metodiskt med påslagen nos. Funkat kanon. Lydnaden har det varit si och så med. Bråkat lite om framåtsändandet där jag helt plötsligt ändrat på mina kriterier, vilket vegas inte riktigt vet om.. Vilket skapat lite osäkerhet. Fick ivarjefall till lite bra träning på klubben med en helgrupp för en gång skull. Tack! Mycket att tänka på är det=) Vi åkte i varjefall till Gnesta med gott mod.


Drog start fem vilket kändes kanon. Trevlig väntan tillsammans med en medtävlande. Tittade på rutan som såg fin ut. Gjorde bra rutin och lät Vegas följa med och titta på rutan, Vegas med supernosen vindade genast in mot rutan och fick beröm. Påsläppet var fint, gick ut fint, slog till vänster, följde vänsterkanten på rutan slog in mot mitten sög fast i spåret och vi var iväg. Framspår. På mina 4 elitstarter har vi haft vänster spår på alla. Vegas har valt rätt 3 av 4 ggr. Knivsta i spöregn och blåst valde han bakspår. Nåja, fann första pinnen fint, spårade i ett jättebra tempo, efter tio meter typ från första pinnen låg pinne två. Tight tyckte jag och studerade noga om det var våran pinne. Sen spårade han toppen och vi hade sex pinnar med oss när spåret växlade underlag, från berg till blåbärs/porschris. Låång tid utan någon pinne, såg vägen förstog att spåret var nära. Typiskt jag som så gärna ville ha 7 småpinnar. fann slutet, fann motagaren. Nöjda!! Började regna, åkte till klubben, fick veta att vi ledde efter spåret, då många hundar valt bakspår och ingen hade alla småpinnar med sig in. Vilade lite, började ösregna. Tränade ett upplet. Gick till uppletande rutan, med en hund som ville varva upp, fick inte det för mig. Gick fram till rutan, följde vår rutin. Skickade ut en hund som redan hade ett föremål i näsan. Plopp första föremålet in, snyggt i bra fart, men med tugg på slutet, sen tre till lika bra skick och alla föremål var i hamn. Fick avdrag för tugg, men beröm för attityd. Härligt! Ja inte tugg förståss men det vet jag om och vi jobbar på det. Dock inte så effektivt=) Gick tillbaka till klubben för lunch.


 Laddade för platsliggning som började lite knepigt med uppställning mot skytten, men som blev lungn och trygg. Laddade för lydnad, blev supernervös, värmde upp Vegas, struntade i att vara nervös och fokuserade på kul.

 Gjorde ett fint lydnadsprogram, fick bra betalt för många moment. Bra fritt följ, kanske vårt bästa bruksfotgående. bra framåtsändande, sprnag ut bra, saktade ner bra, bra inkallning men sen strulade det med fotgåendet och vändningen inför nästa skick. Inte tränat hela momenten ännu, skämmes på mig. JÄTTEBRA inkallning, superfin fart, stannade bra, superfart, la sig bra, superfart in, kanske lite sned ingång. Sen kom dagens sämsta från tävlingsledarens sida, krypet var placerat i en stor vattenpöl... verkligen pöl, inte bara blött utan pöl. Vegas la sig, han försökte krypa, såg olycklig ut, reste sig. försökte krypa igen men det gick sig inte. Det blev noll i betyg. Sen gjorde han ett så fint skall, första rundan gick han lite på TLs komedera och tystnade, men andra skällde han flera skall efter att Tl sagt komendera. NÖJD!!! Lite ljud innan gripandet på apporterna. Fint hopp, fin stege. Nervös väntan gällde nu. skulle det räcka? Det gjorde det och vi vann med Cert på 557,5 poäng och ett nollat kryp och en pinne bort. Det känns bra, finns mer poäng att hämta:)

 


 Vi har anmält till en tävling till, men sen får det räcka för ett tag. Har lite att träna på

  • Inte tugga på uppletande föremålen (har en plan)
  • Spetsvinklar, spåret byter underlag hitta pinnen. (har nog en plan)
  • Framåtsändandet, delar och hela moment (har en plan)
  • Kryp, att krypa i en liten vattenpöl i varjefall (har en plan)
  • Få bort kampmorr/gnäll på gripandet av apporterna men bibehålla farten (har nog en plan)
  • Tävlingsträna mer
  • Kedja mer
  • Skaffa fler träningskompisar även på hemmaplan. (har ingen plan)
  • Alla övriga moment ska underhållas

Ja som ni ser så finns det att göra..


 Nöjda åkte vi hem för att packa om och bege oss till borlänge tillsammans med Jessica för att titta på SM i lydnad och agility. En trevlig tillslällning, där vårt fockus låg på lydnadsringen. Shoppade lite, (för mycket i vanlig ordning) Pratade och träffade många trevliga vänner/bekanta. Tränade lite hund. Det regnade så klart, såg lite agility men det var så fullt där så svårt att se något. Blev lite lydnads pepp men också lite irriterad på den hårda (men jämn hårda) bedömningen och kände mig lite matt inför tanken på det. Det kostade många poäng även för den minsta minsta missen... Utmanande men oxå lite deppigt. Nåväl bäst att börja träna 

Av Malin Fahlén - 8 juni 2012 21:45

Idag blir fina lilla tjejen tio månader. Och därmed har hon också åldern inne för en debut i tävlingslydnad. Nu kommer inte detta att hända just nu men ändå. Tiden har gått snabbt nyss var hon pytteliten och kissade på sig för jämnan. Nu är hon en riktig hund som sköter sig toppen (oftast:) Det märks att hon är yngst i familjen. Hon är lite bortskämd och curlad. Men hon är en supertrevlig och härlig liten hund. Hon är busig och glad och tycker att alla i världen är där för hennes skull. Hon hoppar på en och hon river en hårt med klorna när hon hälsar, hon ligger gärna i knät och myser, är på väg att bli en fin spårhund, gillar att bjuda på beteende, snor allt hon kommer åt som går att äta eller som går att tugga sönder, hon är galen i vallhagen och tycker att nära med fart är bra och funkar inte det tar hon gärna till lite mer fart och drevskall, hon är nyfiken och bara måååste fram till allt spännande, hon är en riktig liten vantsamlare och sakletare.Hon gillar de andra hundarna och hänger mer än gärna i deras koppel eller deras pälsar. Hon kan springa fort fort och gillar att bli jagad. Inomhus följer hon mig som en skugga, vart jag än går så är Jamma där precis brevid och tittar på mig med sin luriga blick som för att fråga vad gööör vi? Inget svarar jag oftast och då lägger hon sig. Tills det är dax att gå till nästa rum. Och på natten kryper hon upp och lägger sig på kudden och somnar med en speciell suck som låter så gullig att jag bara måste pussa på henne. Hon är fin lilla svart! Och jag gillar henne bara mer och mer för var dag. Nu jäklar kör vi Jamma! Hela sommaren ligger framför oss med massor av spännande träning och utmaningar. Och i höst väntar andra utmaningar som vi är redo för då!!

     

Av Malin Fahlén - 5 juni 2012 22:05


Vegas och jag tävlade elitspår i knivsta i lördags. Vi blev inringda på torsdagen och det kändes så kul och skönt efter förra helgens utan slut tävling i skutskär. Vi har laddat med massor av träning sedan sist speciellt uppletande träning. Vädret på lördagen lämnade allt annat att önska. Det regnade, blåste och var ca 4 grader varm. Vi lottades att börja med lydnad. Vegas kändes bra pigg och med på noterna. Domarna kändes hårda men hårda mot alla. Vegas gjorde mycket fint, så som kryp, apporteringarna, hopp och stegen. Halvbra saker så som fria följet, skall och inkallning och en ruskigt ful sak, framåtsändandet. Fasiken alltså det momentet är så svårt att få till på tävling. kan bero på att det behövs typ fem pers för att ens kunna träna det tävlingslikt och jag tränar allt som oftast själv. Jag är i varjefall nöjd med lydnaden. med tanke på väder och obefintlig träning (nästan) med komendering så fick Vegas och jag ihop dagens högsta lydnadspoäng.han hade fin attityd och var glad och med mig hela tiden. Jag var bra och belönade honom på rätt sätt och förberedde honom inför nästa moment med våra moment rutiner. Så dax för spår. Började med bakspår och allmänt trassel i rutan, linan fastnade, han färste inte riktigt på spåret. Men iväg kom vi. Han hade det tufft i början och vi spårade lääänge innan det kom någon pinne. Sen var det tufft och hårt och Vegas fick verkligen kämpa för att finna spårets väg fram. Vid ett tillfälle så spårade han över ett kärr och jag fastnade mer och mer med stövlarna i kärret och började undar om det var rätt. precis så fann vi en pinne som tur var. Men han slog mycket och fick cirkla tillbaka både en och två gånger på vissa ställen. Jag kände att tiden gick och det kändes nästan som att vi gick i cirklar. Fem pinnar senare och 30 minuter av ren kämpar glöd så finner vi vårt slut. Så glad för att vi kom runt spåret men två viktiga pinnar bort. Attans! Men som han kämpade min Vegas han är ju ändå ung och ganska oerfaren spårhund. Väl tillbaka på klubben så inser vi att det bara är fem av femton hundar som kom runt spåret denna dag. Jag är glad för vi ska äntligen få testa uppletandet tävlingslikt igen. Jag är nervös och värmer upp Vegas med några vindövningar och leta föremål framför mig övningar. Går bra. Rutan är en rätt öppen och snällruta men det blåser typ storm. Vi passar på att transportera oss längs stigen för att börja i det vänstra hörnet på väg dit ser jag redan att Vegas har ett föremål i nosen. Bingo. Kopplar loss och skickar honom lungt och han springer direkt dit och finner ett föremål. Skön känsla, sen flyter det bara på och innan tre minuter gått har Vegas fångat in alla fyra föremål och herregud så nöjd och glad jag är. Fina bästa Vegas sprang i galopp men i en lagom galopp och letade så fint hela tiden. Han slog inte över i springsjukemod utan höll sig cool hela tiden. Betyget blev 9-10. Ena domaren tycket han tuggade lite, och det kan jag hålla med om.. Den andra domaren såg dock inget tugg och kunde således ej dra för det. Sjysst tycker jag. Nu jobbar vi på tugg vid sidan av.(Fick bra tips av Towa Lindh till det) Tillbaka till klubben och nu dax för platsliggande med skott. Den går kanon. Och nu börjar snillena spekulera, vem vinner osv. Jag visste inte mina poäng på spårpåsläppet men misstänker betyg 6 (vilket det oxå var) De andra tror att vi vann och jag tror att en fin schäfer vann. Vid prisutdelningen visar det sig att Vegas och jag blev trea men med dagens högsta poäng. Men vi har inte tillräckligt med poäng på huvuddelen som är spår och spårupptag. Uppletandet räcknas inte in. Detta visste inte jag, så det tog lång tid att förstå varför vi blev trea på bäst poäng. Så surt!! men ändå Vegas har ju gjort allt så bra. Så jag kan inte annat än vara nöjd med honom. En pinne till eller framspår så hade certet varit vårt. Om inte om fanns. Om jag bara hade tagit tillbaka honom i början på spåret för där fanns nog en pinne eftersom att vi spårade så läänge innan vi fann någon pinne. jaja shit happens! Och med brukset är det ju lite så att det är lerning by doing som gäller. Ingen kan riktigt berätta och det är svårt att vara publik ute i skogen. Så man får helt enkelt tävla för att lära. Så många delar att vara supernöjd över och ändå en liten liten besvikelse kludd. Men nu lägger vi detta bakom oss och träna ännu hårdare inför nästa start.


Jamma och jag har varit på kurs för Towa Lindh måste säga att jag verkligen verkligen gillade Towa och hennes tänk. Hon hade massor av superbra tips och idéer. Det var kul att gå med Jamma oxå, hennes första lydnadskurs. Så nu har vi massor att träna på med nya tankar. Kul!! Så full fart framåt! passade på att få lite tips om framåtsändandet oxå, så nu har Vegas och jag lite nya tankar att pröva. plus att både Rive roch Jamma ska få lära sig framåtsändande ala Towa

Av Malin Fahlén - 21 maj 2012 18:39

I söndags fick jag och Vegas göra vår efterlängtade debut i elitspår. Har ju anmält till en del men blivit bortlottad och reserv. I lördagskväll vid 19 tiden ringde de från södertälje.. Jag blev genast nervös och ville helst tacka nej. Men Maja sa att jag inte fick det=) Jag tvingade Maja att panik träna lite. Det blev platsliggning med skott, skall och kryp med komendering. Kändes i varjefall bra att han fick höra lite skott innan, då han ej legat plats med skott sedan högretävlingen.


Uppstigning kl 5 på söndagen för avfärd. Väl på plats drog jag start 23 av 23 vi fick börja med lydnad. Platsen gick kanon lungt och fint och alla hundar låg tryggt.

Friaföljet gick ok det är ju inte vårt bästa moment. Men han hade bra attityd, mycket viktigt när jag belönade honom efter fria följet for han runt och skällde, det brukar han göra på träning men ej på tävling det tar jag som ett gott betyg.

Inkallning, taggade honom lite mycket, så när jag vänder mig om så sitter han upp.. Har hänt även på träning, men han sprang på bra och stannade och la sig bra.

Framåtsändandet har ej satt ihop delarna tillräckligt bra, så han blev osäker och sprang typ två steg för att sedan slå över i trav. lite bättre på sträcka två. men långt ifrån så bra som han kan. Mer träning.

Krypet var fint vilket oxå belönades med höga poäng

Apporteringarna gick bra, lite ljud på tungen

Skallet bra.

hoppet, fint uthopp, satt fin sen slängde han sig över innan komando. så en nolla

Stegen fin dubbel tia. Det trodde jag inte. Jättenöjd med lydnaden mitt mål var fin attityd med en glad hund och det var han. Vi kan slipa på flera moment men många sa efter åt att det sett jättefint ut. Ni hade bra lydnad sa många.. då sa jag nej inte så värst men med bruksmått mätt så var det fint.Men inte om man tänker lydnadslydnad. Betyg på hoppet som brukar vara en tia hade nog gett oss i varjefall top 3 lydnadspoängsmässigt och då finns det ändå massor kvar att slipa på. men som sagt såå nöjd med Vegas som körde på som på träning. Attitydsträningen har i varjefall gett utdelning.


Sen dax för uppletandet, jag gick lite vilse på väg till starten men vi hade gott om tid så det gjorde inget. Kände mig ganska säkert på detta moment. En medtävlande frågade om han var bra på upplet och jag skröt och sa japp, han brukar vara som en virvelvind men med näsan på. Vegas var taggad och stretade och drog mot rutan. När jag skickade honom så for han iväg som en kanonkula och jag kände det här går fint. men tiden gick och han sprang som en dåre utan att hitta ett endaste föremål. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra, rutan var kuperad och svårt att se hunden. När jag såg att han var utanför kallade jag in och skickade om. efter många minuter hittade han en sko. Sen for han iväg igen men inget mer napp. Så en klockren nolla kan man säga. Där och då var jag besviken och undrade vad som skett. Antingen letade han figgar eller oxå var inte näsan påslagen. Mer träning helt enkelt på svårare rutor och andras föremål. i ärlighetens namn så har vi inte tränat så mycket som vi borde. Bara mest skojat runt lite. Slut på det nu=)

Dax för spår och nu lottades vi till spår 14 som blev det första spåret efter lunch. skönt!! Han slog lite i påsläppet och nosade nära först för att sedan dra ut i vänster kant och ta upp spåret. en nia på påsläppet. han slog lite i början och vi mötte en häst precis oxå sen kom han igång men inga pinnar levererades. men när vi tagit oss över en bred skogsväg så hittade han en pinne. Skönt. Sen spårade han superfint och plockade pinnar. Tillsut hade vi sex pinnar och jag förstog att slutet vara nära. Misstänkte att vi tappat en pinne i början. Kom fram till en äng och vegas hade ett tapp, han letade ett tag och sen bar det av ut på åker efter en stund in i skogen igen och upp till ett brett trakotordike, då undrade jag om det verkligen var så eller om han ville bada i diket. så vi sprang tillbaka till där han gick ut på ängen och jag kände mig superstressad och frågade vegas vart spåret var.. han såg sårat på mig och typ är du dum... efter en stund vände han i varjefall in i skogen och tillbaka till breda diket som han elegant hoppade över och fortsatte spåra på andra sidan. Efter en stund dök slutpinnen upp och jag kastade mig mot mottagaren och skrek klarade vi det? Hon såg lite förvånad ut men svarade lungt JA!! Jippie bästa bästa Vegas!! Han skulle väl aldrig bada när det finns arbeta att utföra.. Dumma matte som inte litade på sin hund. men men han redde upp mitt trassel som en äkta vän. Nu kändes det skönt att återvända till klubben. Debuten var gjort! och jag var supernöjd. Vi blev för dagen godkända, men med betyg på hoppet och uppletandet så hade det räckt till cert. Så det så! Det gav i varjefall en bra känsla då jag vet att detta inte va vårt bästa, vi har mycket mer att ge. Så nu är vi taggade som sjutton och har lagt in en högre växel i träningen.. Hoppas på fler tävlingar nu bara!!


Annars har vi hunnit med en hel del vallning i helgen vi har nött flanker och hämt. Går sådär ömsom vin ömsom vatten. Men roligt är det i varjefall. Har även vallat med min lilla lammunge, jamma. och ja det saknas inte fart i varjefall. och trycka trycka trycka kan man göra.. så ja att jag skulle ramla var bara en tidsfråga när hon trycker på så mycket. Och något vidare stopp har hon ju inte fast Maja jobbat på bra med det, förra veckan när jamma var där på kollo. Vi har även varit på VP både får och nöt och tittat för inspiration. Får VPet var supertrevligt med bra djur och fina trevliga hundar. Bra att få se och känna att det inte är en omöjlighet för en aussie. Trevligt med långhelg helt klart

Av Malin Fahlén - 2 maj 2012 22:52

Och så kom våren.. härligt! Efterlängtat och perfekt till lååånghelgen. Vi åkte hela flocken till Enköping i fredags även River. och då Linkan var lite krasslig fick hela flocken bo hos Matilda och Viggo. Det gick toppen med lite fixande av kompostgaller så kunde alla hundar sova gott hos respektive matte.


Om dagarna har vi spårat, tränat lydnad, gått promenader och vallat. Superbra! Spårat har vi gjort i ett vildsvins paradis... Vegas var het och tog bakspår spårade tillbaka till vägen men vänder självmant till sannas stora glädje (annars hade hon fått riskera livet i onödan) Bakspår utan att hitta/lösa rätt spår betyder nämligen tillbaka till bilen... Han hade lite svårt med fästet i början på spåret, men sen spårade han ok.. Svårt där Sanna precis sett vildsvinen. men godkänt.. Lång liggtid på spåren oxå över två timmar.

River gjorde ett jättefint jobb på ett lång och torrtspår som Maja lagt.. Heja klumpen!

Jamma kunde dagen till ära inte spåra alls, nästan.. men det gjorde (nästan) inget... hon tog igen det under resten av helgen då hon kunde spåra bra, både på äng och i skogen.


Lydnadsmässigt nöter vi på med brukslydnaden.. Mycket börjar se bra ut. han gjorde några fina framåtsändande övningar, där ena hållet är bättre än andra. Jag ska nöta på lite mer. Tyvärr blev vi bortlottade från ett av våra fyra elitspår... hoppas hoppas hoppas att vi får starta på något i år.


i vallhagen kunde Vegas absolut inte gå till höger i början av helgen.. Han slog knut på sig själv bara han fick gå till vänster.. Men med mycket envishet så fick vi honom att inse att det faktiskt går att gå även till höger. Så i slutet av helgen gick det bra att gå åt båda hållen.. men då blev det svårt att gå fram.. Gå fram betyder gå rakt fram mot djuren utan att hämta dem till mig. Vegas vill gärna hämta/gå runt dem. Nöta, nöta,nöta


Jamma har mest fått valla med Maja. De har gjort fina framsteg.. eller ja Maja har ju varit duktig hela tiden... Ett stopp behövs så idag har vi nött ligg. Ligg på avstånd, ligg under lek, ligg i rörelse osv. Vi har även träffat syster Gin i helgen. En härlig hund verkar hon vara! Kul att se


Och nu är det snart helg igen! underbart!!!

Av Malin Fahlén - 16 april 2012 22:42


helgen har gett ett otroligt tävlingssug hos oss. På lördagen blev Maja och Linkan uppflyttade till högre söket. På söndagen blev sanna och fina mamma Tijah uppflyttade. På lördagen tog även klubbkompisen Åke och hans Yrax cert i sökskogen, hela prispallen fick cert så otroligt coolt. Grymma ekipage både i skog och på lydnadsplan. Det är inte ofta en brukstävling bjuder på det!


Så på söndagen var det bara att börja träna. Började med brukselit lydnaden. Körde igenom alla moment med komendering. Finns mycket bra, vi skulle i dagsläget få poäng på allt. Men vi vill ha tio så nu är det bara att lägga in en högre växel. I spårskogen är han så grym just nu. Han bara dammsuger oss genom spåret och även fast jag har lagt in skogspinnar och de är små så små så små så plockas det pinnar på löpande band. Även spårupptagen flyter på. Har en tanke om hur jag ska fortsätta träna det. Ska göra en plan.

Uppletande kör vi och det är då inget fel på varken fart eller nos. Det som kan bli avdrag är väl tugg, men vi jobbar på det....


Idag körde vi ett helt magiskt pass med massor av bra genombrott i framför allt framåtsändandet som jag hoppas ska leda till ökad förståelse hos Vegas. Baklängeskedjas och just nu slänger han sig in till mig efter långsammarschen... hoppas det fortsätter så. och jag fick också en aha upplevelse idag till hur jag bör fortsätta träna. Jag bara älskar när det händer. Plötsligt händer det och allt det där. Bra gripande på apporten både metall och tungapporten, för tillfället ignorerar jag kampmorr till förmån för fart och engagemang. Och det har han gott om just nu. Jag ignorerar även små små förväntansgnäll på inkallningen. jag kanske kommer ångra mig men herregud så underbart det är med en hund som maxar på alla sträckor på inkallningen nu och inte mesar som han gjort ett tag innan. Vi tar det, just nu i varjefall. De enda moment som jag inte släpper igenom ljud i är i fotgåendet/krypet och i tyst delen på skallmomentet. Sen skiter jag i resten! han ljudar av rätt tanke enligt mig och då får det vara så ett tag. Världens bästa vägzy! Nu köör vi!!


Bitar att ta tag i är fotgåendet, ständigt detta fotgående som jag egentligen gillar att träna men som allt för ofta hamna i skymundan till förmån för fart och fläkt moment som jag äääälskar.

Långsamdelen i framåtsändandet

mer rutin på stegen


Sen har vi den där lilla ausssien som hunnit bli åtta månader där pågår just nu projekt galen... vad gör henne galen.. Hon älskar ju mina andra hundar, att leka både spring lek och närkamp. Nu ska hon lära sig att leka hundlekarna fast med mig. Två veckor av galenskap väntar... vi ska tända henne på lek/träning med sin matte. Är tanken i varjefall. Jag har curlat henne och inte lagt nog med tid på henne. Gör om gör rätt förhoppningsvis....Herregud när vegas var åtta månader gick vi på räddning, tränade hejvilt och åkte halva sverige runt i jakt på träning. Det kan hända att jag inte riktigt har lagt sååå mycket på min lilla jansson unge. Som min enda tävlingshund hade vegas obegränsat med tid och engagemang och allt jag ville var ut på tävlingsbanorna... Nu har jag ju veggi och herregud vad mycket man måste lära en hund innan man ens kan tänka tävling, hade lite glömt det...


Annars har vi vallat en del. Sjuktsvårt, man blir galen förbannad och vansinnig på samma gång och sen helt plötligt finns det en liten ljusglimt... sen kommer alltid tanken.. vad ska jag ha det till, det krävs många många många timmar om man vill ha en bra vallhund.. Vill jag det? Det går upp det går ner det är en evighetsmaskin typ!?


Presentation


Malin Fahlén
Vegas - Lok

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2015
>>>

Kategorier

Sugarwind's

Vegas valpar

Länkar

Arkiv

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se